Vesti iz košarke

Neizvesnost na vrhuncu, Grci i dalje strepe: Još se ne zna da li će Janis na Mundobasket

komentari (0)

Izvor: Tanjug

05.07.2023 13:58
Neizvesnost na vrhuncu, Grci i dalje strepe: Još se ne zna da li će Janis na Mundobasket Guliver/AP Photo/Charles Rex Arbogast

Lista asova koji će propustiti naredno Svetsko prvenstvo za košarkaše je poprilična, a uskoro bi mogla da bude još veća i to za dvostrukog MVP NBA lige Janisa Adetokumba.

Košarkaš Milvokija i grčki reprezentativac Janis se još nije oporavio od povrede kolena, prenosi grčki mediji. 

Grčka "Gazeta" tvrdi da je Adetokumbo pre dve nedelje u SAD odradio artroskopiju kolena zbog čega razmišlja da propusti predstojeći Mundobasket. Košarkaški savez Grčke još čeka odgovor prve zvezde Milvokija da li će igrati za nacionalni tim.

Adetokumbo se povredio sredinom aprila na prvom meču prvog kola plej-ofa Istočne konferencije NBA protiv Majamija, koji je potom eliminisao Bakse serijom 4:1 u pobedama. 

Grčki mediji navode da je košarkaš Milvokija imao skoro tri meseca da se oporavi, a do sredine juna nije bilo nikakvih naznaka da Adetokumbo ima problema sa povredom. On je svakodnevno trenirao dok je boravio u Grčkoj, a imao je manje tegobe u kolenu, koje nisu predstavljale veći problem. 

Ističe se da je Adetokumbo pre 15 dana u Njujorku odradio artroskopiju, a potom se vratio u Atinu gde je nastavio da trenira. On će narednih dana saopštiti da li će igrati na SP. Grčka se nalazi u Grupi G sa selekcijama Jordana, Novog Zelanda i SAD. Mundobasket će održan od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.