Evroliga

Poznat raspored Evrolige za novu sezonu: Evo kada "večiti" počinju borbe na međunarodnoj sceni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2023 18:45
Poznat raspored Evrolige za novu sezonu: Evo kada "večiti" počinju borbe na međunarodnoj sceni Guliver

Košarkaška Evroliga objavila je danas kalendar takmičenja za predstojeću 2023/2024 sezonu, u kojoj ćemo premijerno gledati i novi plej-in turnir.

Tokom jučerašnjeg dana iz sedišta elitnog takmičenja potvrđeno je da će se istih 18 ekipa boriti u Evroligi i naredne sezone, uključujući i dva najveća srpska kluba. Jedini novitet je plej-in turnir, koji je osmišljen po uzoru na NBA ligu, s ciljem da pruži šansu i ostalim ekipama, koje posle 34 kola nisu obezbedili plasman u Top 8 fazu.
 

 

 

Dakle, prvih šest timova direktno će obezbediti mesto u plej-ofu, dok će se ekipe od sedme do 10. pozicije boriti u doigravanju za plasman u među osam najboljih. Nova takmičarska godina počinje 5. oktobra, dok se ligaški deo sezone završava 12. aprila 2024. godine.

Plej-in utakmice na programu su od 16. do 19. aprila. Plej-of startuje 24. aprila, a trajaće najkasnije do 8. maja iduće godine. Raspored takmičenja uključuje i sedam duplih kola. Fajnal-for se igra od 24. do 26. maja u Berlinu, a titulu brani Real Madrid, koji je prošlosezonskom finalu bio bolji od Olimpijakosa.