Vesti iz košarke

Mladi košarkaši Srbije "zgromili" Južnu Koreju i otišli u Top osam Svetskog prvenstva: Sa Francuskom za polufinale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2023 21:09
Mladi košarkaši Srbije "zgromili" Južnu Koreju i otišli u Top osam Svetskog prvenstva: Sa Francuskom za polufinale Košarkaški savez Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije nastavila je da hara Svetskim prvenstvom za igrače do 19 godina, pošto je u osmini finala ubedljivo pobedila Južnu Koreju - 115:83 (33:12, 27:16, 27:32, 28:23) i prišla korak bliže borbi za medalje na takmičenju u Debrecinu. Od koje je sada deli bitka sa Francuskom, obzirom da su mladi "trikolori" u svom meču, bez muke, naplatili razliku u klasi u odnosu na "mali" Madagaskar (119:56). 

"Orlići" su svoj duel rešili već u prvom poluvremenu, jer su na veliki odmor otišli sa čak 32 poena razlike. To što im u tih 20 minuta nije baš išao od ruke šut za tri poena, a procenti iskorišćenosti slobodnih bacanja jedno vreme nisu bili na nivou njihovog kvaliteta, nadomešćeno je fizičkom dominacijom, tehničkom superiornošću i pozamašnim brojem poena iz tranzicione košarke. 

Taman u skladu sa onim što je ekipa selektora Vladimira Đokića demonstrirala u tri pobede na putu osvajanja C grupe. Ipak, za veliku je opomenu pad u trećoj deonici, kada je odbrana toliko popustila da je azijska selekcija ubacila više poena (32) nego ukupno u dve dekade pre toga. I određeni segmenti zadnje deonice zahtevaju analizu stručnog štaba, obzirom da su u jednom njenom delu Južnokorejci parirali našim mladićima, a sledeći rival zahteva još više truda, fokusa i stabilnosti.

Kako bilo, predvođene Filipom Borovčaninom (26 poena), Lazarom Đokovićem (16), Lukom Vudragovićem (12) i Filipom Radakovićem (10), srpske košarkaške nade su uradile na ovom meču ono što se od njih očekivalo.