Vesti iz košarke

Britni Grajner igra Ol star meč ženske NBA: Amerikanka prešla put od ruskog zatvora do prestižnog događaja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2023 14:54
Britni Grajner igra Ol star meč ženske NBA: Amerikanka prešla put od ruskog zatvora do prestižnog događaja Tanjug/AP Photo

Život Britni Grajner u poslednjih godinu i po dana predstavlja savršenu podlošku za filmski scenario, jer je ova američka košarkašica za samo šest meseci posle puštanja iz zatvora u Rusiji stigla do poziva za Ol star utakmicu ženske lige, 15. jula, a pre toga je prošla sve i svašta u sudskom procesu zbog marihunae nađene u njenom prljagu na aerodromu u Moskvi.

Kako je u svoju tadašnju zemlju stanovanja unela zabranjenu supstancu, zvezda ruskog Jekaterinburga je prvo privedena a onda i osuđena na višegodišnju robiju zbog kršenja tamošnjih zakonskih propisa. Devet meseci provela je iza rešetaka, da bi na kraju ipak puštena na slobodu u okviru razmene zatvorenika između Rusije i SAD. 

Ubrzo posle toga, 30-godišnja igračica iz Hjustona, zadužila je opremu Finiksa i s uspehom nastavila raniju WNBA karijeru. Toliko se zaželela košarke i uklopila u tim da je tokom poslednje sezone po meču davala 19,1 poena i imala 6,4 skokova. To nije pomoglo njenom timu da se bolje plasira, ali je zato ona nagrađena pozivom na Ol star meč sledećeg emseca.