Vesti iz košarke

Marina Maljković sumirala utiske sa EP: Utakmice od manjeg značaja odigrali smo hrabrije, to mi se nije svidelo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2023 18:00
Marina Maljković sumirala utiske sa EP: Utakmice od manjeg značaja odigrali smo hrabrije, to mi se nije svidelo MN Press

Košarkašice Srbije osvojile su peto mesto na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, posle današnje pobede nad Nemačkom. Srpkinje su bez većih problema slavile 78:62. Tokom čitave utakmice bile su bolji rival na terenu i na kraju su zasluženo upisale ubedljivu pobedu.

Posle utakmice utiske je za srpske novinare sumirala selektorka Marina Maljković, koja je uprkos pobedi svoje ekipe, malo i zamerila svojim izabranicama što sa istim intenzitetom nisu igrale utakmice koje su od većeg značaja. Podsetimo, susret sa Nemakom nije imao takmičarski značaj, pošto su već ranije obezbedile plasman u olimpijske kvalifikacije, dok su od borbe za medalju eliminsane nakon ubedljivog poraza od Belgije u četvrtfinalu.

"Pobeda za kraj... Ako ćemo najiskrenije da pričamo nije mi se svidela jedna stvar i to je da utakmica koja ima manji značaj mi igramo dosta hrabrije. To je samo dokaz, nije namerno to sa njihove strane već sa nekog iskustva, ali da ne dužim priču to je pokazatelj kako moramo da radimo. Retko ko se bavi mlađim kategorijama od seniorskih kolega, a to nam je preko potrebno i devojkama treba pomoći da pronađu najbolje sredine, da ne ostanu bez klubova i ne znam šta još može da se desi i što spremnije da dočekamo oktobar. Ja sam tu i radim, ne idemo na odmore već nastavljamo pa ću pratiti U20 dok ne počnu klupske obaveze", rekla je Marina Maljković i dodala:

"Postoji potencijal u njima koji ja vidim i to nije ogroman talenat i kvalitet i ne znam ni ja šta, a to sam prvo rekla njima u lice i sa velikom količinom rada one mogu da nadoknade neke stvari. Treba im poverenje i uradile su par lepih stvari, nije lako ovde, naporno se igra bez pauza i one hoće da pokažu sve, a jedino što mi smeta je taj psihološki deo, strah i neiskustvo od utakmica koje su velikog značaja. Mislim da može na njih da se računa", zaključila je selektorka Srbije.

U meču za bronzanu medalju sastaće se Mađarska i Francuska od 17 sati, dok je tri časa kasnije zakazano finale između Belgije i Španije.