Vesti iz košarke

Serđo Skariolo: Zaista ne mogu govoriti o razočaranosti i žalu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.06.2023 14:30
Serđo Skariolo: Zaista ne mogu govoriti o razočaranosti i žalu Guliver/Imago Sports

Trener košarkaša Virtusa Serđo Skariolo izjavio je na konferenciji za medije nakon sedme utakmice finala italijanskog šampionata da su ovakavi okršaji sa Milanom razlog za ponos njegove ekipe.

Košarkaši Armanija su u sedmom, odlučujućem meču finalne serije, kao domaćini pobedili Virtus iz Bolonje rezultatom 67:55 (21:9, 17:20, 10:5, 19:21). 

"Čestitam Milanu! Kao i u svim utakmicama do sada domaći tim je pokazao više energije i želje, te je slavio. Domaći teren je na kraju bio od krucijalnog značaja za celu ovu seriju. Moram reći da sam veoma ponosan na svoje igrače. Ne samo zbog ove utakmice, gde smo evidentno ostali bez goriva, ali tokom sezone smo pokazali ozbiljan pristup, takmičarski naboj, te sposobnost da prevaziđemo veoma teške trenutke. Posebno se to odnosi na period kada smo imali mnogo povređenih igrača", izjavio je Skariolo.

Dodaje da je ekipa u ovoj finalnoj seriji imala sjajan pristup.

"Sezona je završena i bolje je da razmišljamo o stvarima koje nismo uspevali učiniti u tri finala. Odigrali smo tri finala na svim frontovima. U Evroligi smo u debitantskoj sezoni pokazali veliku borbu uprkos činjenici da su nam ključni igrači bili povređeni tri četvrtine sezone. Zaista ne mogu govoriti o razočaranosti i žalu. Kada se radi o ovom finalu, imali smo sjajan pristup. Prelepo finale za oko posmatrača. Izgubili smo jer je drugi tim igrao za nijansu bolje i to u sedmoj utakmici na domaćem parketu. Ovakve utakmice protiv Milana razlog su za naš ponos", zaključio je Skariolo.