Vesti iz košarke

Niz loših vesti za Litvaniju se nastavlja: Bez Sabonisa na Mundobasektu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.06.2023 17:46
Niz loših vesti za Litvaniju se nastavlja: Bez Sabonisa na Mundobasektu Tanjug/AP Photo/Steve Dykes

Niz košarkaških zvezda koje će propustiti Svetsko prvenstvo je sve veći, a danas je na spisak dospelo još jedno veliko ime. Domanats Sabonis neće biti u prilici da pomogne Litvaniji na Mundobasketu.

Jedan od najboljih košarkaša ove baltičke države i Sakarametno Kingsa doživeo je tešku povredu šake u plej-of seriji protiv Golden Stejt Voriorsa. Litavski tim za sada je najviše oslabljen uoči Svetskog prvenstva, jer su ranije otkazali Rokas Gidraitis, Lukas Lekavičijus, Edgaras Ulanovas i Marijus Grigonis. 

Zbog svih ovih izostanaka kvalitatnih košarkaša, Litvancima se znatno umanjuju šanse na Mundobasketu. Litvanija se nalazi u grupi D sa Crnom Gorom, Egiptom i Meksikom i predstavlja jednog od potencijalnih rivala Srbije u četvrtfinalu.

Svetsko prvenstvo se održava od 25. avgusta do 10. septembra, a domaćini su Filipini, Indonezija i Japan. Srbija je u grupi B sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom. Po dve reprezentacije iz svake grupe izboriće narednu fazu, a naša grupa ukršta sa grupom A, gde su Angola, Dominikanska Republika, Italija i Filipini.

U novoformiranim grupama naći će se po četiri tima, a zatim će po dva najbolja u četvrtfinalu. U toj fazi takmičenja grupe A i B ukrštaju se sa grupama C i D. U najtežoj grupi C su SAD, Jordan, Grčka i Novi Zeland. Za "orlove" će biti veoma važno da pobeđuju sve, jer bi u tom slučaju trebalo da izbegnu SAD u četvrtfinalu.

Najbolje dve selekcije iz Evrope izboriće direktan plasman na Olimpijske igre.