Vesti iz košarke

Srpski srednjoškolci peti na EP u košarci, srebro za srednjoškolke iz RS

komentari (0)

Izvor: Tanjug

20.06.2023 18:00
Srpski srednjoškolci peti na EP u košarci, srebro za srednjoškolke iz RS BAŠS

Srpski srednjoškolci zauzeli su peto mesto na prvom Evropskom prvenstvu u košarci u Skoplju, dok su srednjoškolke iz Republike Srpske osvojile srebrnu medalju.

Kako se navodi u saopštenju, na turniru su učestvovali srednjoškolci iz Srbije, Severne Makedonije, Češke, Crne Gore, Republike Srpske, Bugarske i Francuske. Organizatori su bili Evropska federacija za školski sport i Makedonski savez za školski sport.

Osvajači medalja: Dečaci: 1. Makedonija I, 2. Češka, 3. Crna Gora. Devojčice: 1. Češka, 2. Republika Srpska, 3 Makedonija.

Srbiju su predstavljali mladi košarkaši iz beogradske Gimnazije Prestiž, koji su u borbi za peto mesto savladali selekciju Makedonija II (69:45). 

"Kada se sumiraju utisci zaključujemo da sa pravom možemo reći da nismo imali sreće u žrebu. Iz naše grupe Makedonija i Češka su prošle dalje i na kraju igrale i finalni meč. Naši mladići su na kraju ubedljivo pobedili u utakmici za peto mesto i zadovoljni se vraćamo kući. Ovo je za sve jedno veliko iskustvo. Uz mečeve, deca su se družila, upoznali su nove prijatelje i videli lepi grad Skoplje", rekao je Kiro Andreev, profesor informatike, koji je bio šef delegacije srpskog tima.

Posebno zanimljivo bilo je "Veče nacija",  kada su svi učesnici pričali o svojim gradovima, svojoj zemlji i predstavili neke od običaja. Takmičenje su otvorili predsednik Evropske federacije za školski sport (ESSF) Željko Tanasković, promoter turnira čuveni košarkaš Pero Antić i direktor Agencije za mlade i sport Severne Makedonije Naumče Mojsovski.