Vesti iz košarke

Đorđević sastavio širi spisak igrača za Mundobasket, Kina za sada bez Andersona iz Minesote

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.06.2023 15:02
Đorđević sastavio širi spisak igrača za Mundobasket, Kina za sada bez Andersona iz Minesote MN Press

Šef stručnog štaba najjače košarkaške reprezentacije Kine, Aleksandar Đorđević, objavio je danas širi spisak igrača za Svetsko prvenstvo, u avgustu i septembru, a na njemu se nalazi 18 kandidata za najveće planetarno takmičenje.

To jest potencijalnih rivala na parketu košarkaša Srbije, jer je žreb grupne faze spojio izabranike Svetislava Pešića sa timom sa Delekog istoka i nekadašnjim strategom "orlova" na mestu šefa stručnog štaba. 

Ono što upada u oči jeste odsustvio Kajla Andersona iz Minesote, jer je postojala opcija da Amerikanac bude deo kineske selekcije na predstojećem Mundobasketu. Za sada nije poznato da li je ta mogućnost definitivno otpala ili postoje šanse da im se NBA igrač priključi tokom priprema. 

Za sada Đorđević računa na spoj mladosti i iskustva, a njegov zajednički zadatak sa reprezentivcima biće da prođu B grupu, gde će osim sa Srbijom imati posla još sa Portorikom i Južnim Sudanom. Kinezi borbu za plasman u uvodnoj rundi Mundobasketa počinju upravo sa našim košarkašima, 26. avgusta od 14 časova po srednjeevropskom vremenu.