Vesti iz košarke

Duško Ivanović smiruje strasti: Došli smo da osvojimo Kup, ništa još nismo uradili

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2023 00:27
Duško Ivanović smiruje strasti: Došli smo da osvojimo Kup, ništa još nismo uradili MN Press

Crvena zvezda je posle velikog preokreta uspela minus 18 da pretvori u pobedu nad Partizanom od 83:75 i u subotu od 21.00 čas igraće sa Megom za trofej Kupa Radivoja Koraća.

Trener Duško Ivanović bio je isključen u 12. minutu zbog vezanih prigovora. Dobio je prvo tehničku grešku, pa je morao da napusti parket, ali nije govorio o tom detalju. Niko ga nije ni pitao.

"Imam odlične igrače, a oni daju i odličnu analizu utakmice. Ovo je druga utakmica, došli smo da osvojimo kup i sutra treba da dobijemo treću. Došli smo da osvojimo kup, nismo još ništa uradili", kratak je bio Ivanović u uvodu na pres konferenciji.

Isusni stručnjak je "pogodio u centar" analizirajući prvo poluvreme u kome je Partizan dominirao, imao i 18 poena prednosti.

"Mi smo i pred loše igre imali smo izvanredan rezultat na poluvremenu. Falila nam je agresivnost od starta. Posle prvog treninga sam rekao da su moji momci tvrdi i čvrsti. Nismo imali agresivnost na početku, kasnije smo igrali kako treba".

Kampaco je "pregoreo u želji" na startu meča, a u drugom delu držao konce igre u rukama.

"Kampaco je igrao na visokom nivou u Španiji, Evroligi, NBA. I pored toga što je imao dobar indeks on može da igra mnogo bolje. To ću da tražim od njega. Vodio je ekipu u drugom delu kako treba. Na početku je bio nekako previše "uzbuđen", kao da nije mnogo razmišljao. Bio je užruban. Tek će on biti na pravom niovu".

Saradnici su odradili posao "bolje od njega", konstatovali su novinari, a Ivanović je ponovio svoju filozofiju.

"Pobeda je koliko igrača, toliko i stručnog štaba, medicinskog tima. Kad se dobije svi dobijamo, kad izgubimo onda trener gubi".

Mega neće biti "lak zalogaj" u finalu, posebno je to naglasio trener crveno-belih.

"Najbitnije da igrači imaju još jednu utamicu da osvojimo prvi trofej. Biće teško, znamo Megu, imamo malo vremena da se spremimo. Ali, treba da igramo 40 minuta. Ništa nije završeno. Mega je gubila 17 razlike, pa dobila 18. Mlada su i talentovana ekipa".

Zvezda je u trećoj četvrtini prelomila meč, rezultatski deficit Kampaco, Vildoza, Nedović, Mitrović, petrušev pretvorili su u pobedu.

"Velike utakmice odlučuju se inspiracijom. Imamo igrače koji mogu da kreiraju, mogu da izmisle koš. Partizan je pobeđen više timskom nego individualnom igrom".

Iskustvo lazića, Mitrovića mnogo znači, ali Ivanović nije zaobišao i mladost.

"Iskusni igrači su pokazali da su bitan deo ekipe. Ekipu čine 16 igrača, ali svi oni koji igraju svi su spremni da daju ono što tražim od njih. Iskustvo Branka, Luke je bogatstvo za nas, ali energija ostalih daju ono više. Iskustvo, mladost, želja i da se veruje - tako se dolazi do uspeha", zaključio je Ivanović.