Vesti iz košarke

Petrušev pred "večiti" derbi: Čeka nas težak meč

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.02.2023 15:10
Petrušev pred "večiti" derbi: Čeka nas težak meč MN Press

Košarkaš Crvene zvezde, Filip Petrušev, govorio je za medije pred četvrti ovosezonski "večiti" derbi koji je na programu od 21.00 na TV Arena 1 Premium.

Crveno-beli nadigrali su u polufinalu Borac iz Čačka 89:64 iako su se mučili u prvom poluvremenu.

"Jedna malo teža utakmica nego što smo očekivali. Nismo dobro počeli, nismo bili agresivni i oni su zbog toga dali malo više poena. Idemo u polufinale i čeka nas još jedna jako teška utakmica protiv Partizana", rekao je Petrušev.

Novinare je zanimalo i da li postoji neki poseban ritual koji igrači rade pre derbija.

"Ništa specijalno, svako ima neku svoju rutinu pre utakmice, to se ne menja nezavisno od protivnika, samo svi treba da budemo što više spremni i fokusirani na večerašnji meč", završio je Petrušev.

Partizan je definitivno u boljoj formi pred derbi, vezali su izabranici Željka Obradovića devet pobeda, a jedna od tih je upravo protiv Zvezde i to u gostima, kada su crno-beli slavili 79:78.

Sa druge strane, Crvena zvezda polako prevazilazi loše igre koje je pružala u januaru i diže formu, te nema sumnje da će upravo protiv najvećeg rivala pokušati da preokrenu tok sezone.

Treba istaći da će za crveno-bele večeras nastupiti i Fakundo Kampaco, koji do sada nije igrao u Evroligi zbog zabrane pod kojom se Zvezda trenutno nalazi, te će mu ovo biti prva utakmica protiv protivnika upravo evroligaškog kvaliteta.