Vesti iz košarke

Kup Radivoja Koraća na Areni: Četvrti ovosezonski "večiti" derbi odlučuje ko ide u finale

komentari (1)

Autor: TV Arena sport

17.02.2023 14:20
Kup Radivoja Koraća na Areni: Četvrti ovosezonski "večiti" derbi odlučuje ko ide u finale MN Press

Košarkaši Partizan Mozzart Beta i Crvene zvezde Meridianbet odmeriće snage četvrti put ove sezone, a sada se ulog čini većim nego u prethodna tri, pošto će pobednik u subotu igrati finale Kupa Radivoja Koraća.

Novi "večiti" derbi na programu je od 21.00 uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.

Partizan je definitivno u boljoj formi, vezali su izabranici Željka Obradovića devet pobeda, a jedna od tih je upravo protiv Zvezde i to u gostima, kada su crno-beli slavili 79:78.

"Parni valjak" znatno je poboljšao odbranu, što je samo po sebi dali sampouzdanja igračima i u napadu, te igrači partizana šutiraju u zaista visokim procentima.

Sa druge strane, Crvena zvezda polako prevazilazi loše igre koje je pružala u januaru i diže formu, te nema sumnje da će upravo protiv najvećeg rivala pokušati da preokrenu tok sezone.

Treba istaći da će za crveno-bele večeras nastupiti i Fakundo Kampaco, koji do sada nije igrao u Evroligi zbog zabrane pod kojom se Zvezda trenutno nalazi, te će mu ovo biti prva utakmica protiv protivnika upravo evroligaškog kvaliteta.

Duško Ivanović, poručio je pre novi derbi sledeće:

"Znamo se dovoljno dobro, igrali smo dosta utakmica. Sve je to izanalizirano. Svaka je utakmica bila različita, biće i sutra. Mi smo došli da dobijemo tri meča ovde", dodao je Ivanović.

Crno-beli su imali dan odmora više, budući da su svoj meč sa Spartakom odigrali u sredu.

"Nije sutra to nikakav razlog, igrali smo već dosta često utakmicu za utakmicom. Tako da to neće predstavljati problem", istakao je Ivanović.