Vesti iz košarke

Čudesan brejk Efesa u Istanbulu: Klajburn u stilu Đorđevića srušio šampiona uz zvuk sirene!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2023 21:25
Čudesan brejk Efesa u Istanbulu: Klajburn u stilu Đorđevića srušio šampiona uz zvuk sirene! MN Press

Košarkaši Anadolu Efesa izjednačili su rezultat u polufinalu turskog šampionata protiv Fenerbahčea na 1:1, posle velike pobede u drugom meču serije - 92:90 (16:25, 24:20, 25:16, 27:29).

Izabranici Ergina Atamana stigli su do pobede u gotovo samom finišu susreta, a junak dvostrukog šampiona Evrope bio je Vilijam Klajburn, koji je uz zvuk sirene pogodio trojku i postavio konačnih 92:90!

Trijumf gostiju naročito dobija na značaju, posle činjenice da su na svega 27 sekundi do kraja vodili čak sedam razlika (89:82), da bi onda uslediile neke diskutabilne odluke u finišu, koje su omogučile Feneru da se vrati i na šest sekundi do kraja povede 90:89!

Najpre je Gudurić pogodio trojku, pa zatim i Biberović, da bi onda Larkin pogrešio prilikom izbacivanje lopte iz auta, kada je Hejns ukrao istu i zakucao na drugoj strani terena, ostavivši Efes gotovo bez šanse da dođe do pobede, ali je Klajburn imao drugačije planove.

Amerikanac je dobio loptu, prošao po desnom boku i u stilu Saše Đorđevića pogodio težak šut sa distance preko ruku dvojice protivničkih igrača za veliki trijumf svoje ekipe i nastavak serije, koja se igra na tri pobede.

Treća utakmica na programu je za dva dana, s tim što će ovaj put Efes biti domaćin. Susret se igra od 19 časova, uz direktan prenos na TV Arena Premium 2.