Vesti iz košarke

Košarkaška Liga Srbije izdala saopštenje pred završnicu sezone

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

03.06.2023 20:30
Košarkaška Liga Srbije izdala saopštenje pred završnicu sezone MN Press

Nakon što je KK Crvena zvezda Meridianbet izdao saopštenje u kome je istakao da neće igrati u finalu AdmiralBet ABA lige, saopštenjem se oglasila i Košarkaška Liga Srbije, koje prenosimo u celosti:

Košarkaška Liga Srbije je neprijatno iznenađena saopštenjem koje je ABA liga izdala 03. juna 2023. godine i određivanjem termina finala regionalne lige koji su u direktnoj koliziji i preklapaju se sa terminima završnice Suprlige Srbije. Sa žaljenjem konstatujemo da je i ovim činom pokazano veliko nepoštovanje prema Republici Srbiji, srpskim klubovima i srpskoj košarci u celini! Nije jasna namera pojedinaca koji su uradili ovo samo tri dana pošto su određeni termini finala prvenstva Srbije, osim da na ovaj način unize srpsku košarku, srpsku ligu, ali i našu zemlju koja izdvaja velika sredstva za razvoj košarke i uostalom koja je i nosilac najvećeg kvaliteta u ABA ligi".

"Košarkaška liga Srbije neće odstupiti od svojih termina finalnih utakmica, ne samo zbog samopoštovanja, već i zbog činjenice da smo u želji da ne remetimo već poremećen kalendar koji ugrožava i kraj takmičarske sezone, a i početak priprema naših nacionalnih timova, čekali više od tri nedelje kako bi se neko udostojio da odredi termine finala ABA lige!"

"I to je uradio na najgori mogući način, stvarajući novi problem, bez ikakve fleksibilnosti", stoji u saopštenju koje je potpisao Aleksandar Grujin, direktor KLS.