Evroliga

Gran Kanarija još nije odustala od Evrolige: Jaka Laković želi da igra u najjačem takmičenju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2023 12:03
Gran Kanarija još nije odustala od Evrolige: Jaka Laković želi da igra u najjačem takmičenju Gulver/Cordon Press Baloncesto

Košarkaši klub Gran Kanarija još nije doneo definitivnu odluku o odustajanju od nastupa u Evroligi narende godine, iako se u jednom trenutku činilo da je taj njihov stav konačan.

Trener španske ekipe Jaka Lakovič potvrdio da je španski klub razmatra obe solucije i naglasio da će uskoro biti saopštena konačna odluka.

"Uvek želim da igram na najboljim takmičenjima. U ovom trenutku je važno šta će rukovodstvo kluba da odluči. Znam da razmatraju sve mogućnosti da našem timu omoguće optimalne uslove da bi igrali u Evroligi. Ove godine smo prešli više od 121.000 kilometara, moramo i to da imamo na umu. Moramo da razmišljamo i o igračima, i o klubu", rekao je Lakovič i demantovao da će napustiti klub:

"Imam ugovor sa Gran Kanarijom, veoma sam srećan ovde i već pravim planove sa sportskim direktorom za narednu sezonu".

Španski mediji podsećaju da su klubovi iz NBA lige tokom regularne sezone prešli u proseku 66.000 kilometara. Konačna lista učesnika Evrolige biće objavljena na Generalnoj skupštini takmičenja, koja će biti održana u julu.

Klub iz Las Palmasa, koji je igranje u elitnom takmičenju izborio trijumfom u Evrokupu, sinoć je eliminisan u četvrtfinalu plej-ofa španske ACB lige, pošto je na svom terenu poražen od Reala 89:81.