Vesti iz košarke

Tobi već ima novi klub: Povratak u Španiju gotovo izvestan?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2024 22:34
Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Majk Tobi, mogao bi se vratiti u ACB ligu. ABA liga
Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Majk Tobi, mogao bi se vratiti u ACB ligu.

Za Majka Tobija, epizoda u Crvenoj zvezdi je relativno neslavno završena. I pored osvajanja tri trofeja, ne može se reći da je reprezentativac Slovenije značajno doprineo u pohodima na iste, tako da je nimalo neočekivano, došlo do okončanja saradnje. 

Tobi će se izgleda vratiti tamo odakle je i došao. Naime, kako prenose tamošnji mediji, nekadašnji košarkaš Barselone će se vratiti u Španiju, a klub koji je najbliži njegovom potpisu je Gran Kanarija. 

Podsećamo, Amerikanac je u svojoj karijeri pored kluba iz Katalonije, predstavljao i Valensiju, gde nastupao sa ponajviše uspeha, a takođe je oblačio i dres Tenerifa, ako govorimo samo o Pirinejima kao području. 

MN Press

Majk Tobi u dresu Crvene zvezde

Takođe, 2017. godine je bio član Šarlot Hornetsa. Ove sezone je bio planiran kao prvi centar u crveno-belom dresu, ali se vrlo brzo pokazalo da ne može preneti dobre igre iz reprezentacije Slovenije u Beograd. Ubrzo ga je, usled vanrednih partija, zamenio Džoel Bolomboj, a Luka Mitrović se po običaju, i po potrebi, spuštao na centarsku poziciju, tako da za Majka nije bilo mesta. Najviše ga je pronalazio na krilu - mestu na kome evidentno nije uspevao pronaći sebe.

Pored Tobija, Crvena zvezda se danas zvanično rastala i sa Fredijem Gilespijem, jednim od igrača koji su došli usred sezone kako bi pojačali upravo visoke pozicije. Ni on svojim partijama (izuzev jednog evroligaškom derbija) nije uspeo da očara upravu i zaradi novi ugovor.