Vesti iz košarke

Posle definitivne potvrde Partizanovog neučestvovanja u plej-ofu , Crvenoj zvezdi "nacrtana" titula u Srbiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2023 13:17
Posle definitivne potvrde Partizanovog neučestvovanja u plej-ofu , Crvenoj zvezdi "nacrtana" titula u Srbiji MN Press

Nema više dileme o "pokidanim vezama" Partizana i Košarkaške lige Srbije, jer je njen direktor Aleksandar Grujin potvrdio da crno-beli ni ove sezone neće igrati plej-of domaćeg prvenstva, što raščišćava put Crvenoj zvezdi ka novom trofeju. 

Od ranije je poznato da četvrtfinalista nedavno završene Evrolige nije uspeo ili hteo da na vreme licencira igrače, zbog čega nije mogao da dobije dozvolu za učešće u plej-ofu SLS, a Grujin je istakao da je konačna odluka Predsedništva KLS doneta na predlog klubova učesnika.

"Prvoplasirasni klubovi A i B grupe činiće jedan polufinalni par, u finale ide tim koji prvi stigne do dve pobede. Prva utakmica biće odigrana četvrtog ili petog juna. Drugi finalista je Crvena zvezda. Prva utakmica za šampiona Srbije je četiri dana posle završetka ABA lige, takođe se igra do dve pobede. U donošenju odluke vodili smo se i interesima seniorske reprezentacije Srbije", rekao je Grujin za Sportski žurnal. 

Mega je prvi polufinalista, pošto je osvojila prvo mesto u grupi B sa pet pobeda u šest utakmica, dok će njen protivnik biti poznat posle duela OKK Beograda i FMP Železnika.