Vesti iz košarke

S proverenim snagama na novu titulu: Basket reprezentacija Srbije s istim sastavom brani svetski tron

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2023 14:25
S proverenim snagama na novu titulu: Basket reprezentacija Srbije s istim sastavom brani svetski tron MN Press

Dejan Majstorović, Marko Branković, Mihailo Vasić i Strahinja Stojačić probaće na Svetskom prvenstvu u basketu 3 x 3 (30. maj - 4. jun) u Beču da nastave tamo gde su stali na planetarnom šampionatu u Antverpenu 2022, kada su u finalu pobedili Litvaniju i sa prestola svrgnuli Sjedinjene Američke Države.

Selektor Marko Ždero nije ehteo da menja šampionski tim, pa će sa istim snagama 29. maj put Austrije, gde "orlove" čekaju dueli A grupe: sa Madagaskarom (30. maj, 18.30), Francuskom (30. maj, 22.05), Nemačkom (1. jun, 18.15) i Brazilom (1. jun, 20.50). 

Osmina finala i četvrtfinale igraju se 3. juna, , a polufinala i mečevi za medalje ssu na programu dan kasnije. Direktan plasman u Top osam rezervisan je za pobednike grupa, dok osvajači drugog i trećeg mesta u prvoj fazi moraju da se kroz bonus utakmice bore za ostanak na takmičenju. 

Srbija je aktuelni vladar Evrope u basketu, a na prethodnih sedam Svetskih prvenstava uzela je čak pet titula - u Atini, Guandžou, Nantu, Manili i pomenutom hoandskom gradu, prošle sezone. Ovo prvenstvo je i ulaznica za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, gde u prvom deljenju karata ima mesta za osvajače odličja u Beču.