Vesti iz košarke

"Panteri" spremni za Kup Radivoja Koraća: Da se što duže zadržimo u Nišu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.02.2023 16:49
"Panteri" spremni za Kup Radivoja Koraća: Da se što duže zadržimo u Nišu MN Press

Trener FMP-a Nenad Stefanović (37) napominje da je njegova ekipa spremna za sutrašnji okršaj sa Metalcem (21, Arena sport 1) u četvrtfinalu Kupu Radivoja Koraća. Završni turnir trajaće od 15. do 18. februara u Nišu, a sve mečeve možete pratiti na kanalima TV Arene sport.

"Žreb je takav da svi iz naše polovine legitimno žele da dođu do finala. Mi čitave sezone razmišljamo od utakmice do utakmice, zaista ne volimo da gledamo previše unapred. Glavni razlog za to je što nas čeka izuzetno teška utakmica u četvrtfinalu, protiv ekipe koja je u vrhu KLS i igra jako dobro uz iskusne igrače koji imaju iskustvo igranja u ABA ligi. Spremamo se maksimalno ozbiljno za ovaj susret, kao i za svaki meč u ABA ligi. To je jedini ispravan način, a ambicija nam je da probamo da se što duže zadržimo u Nišu", rekao je Stefanović.

 

 

Sastav FMP Železnika za Kup Radivoja Koraća u Nišu je sledeći:

Čarls Dženkins, Čarli Mur, Milutin Vujičić, Paulius Valinskas, Nikola Šaranović, Nikola Manojlović, Ranko Simović, Aleksa Stepanović, Bo Bič, Ebuka Izundi, Nikola Janković, Marko Pavićević.

"Panteri" su prošle sezone eliminisani u polufinalu od Partizana, kada ih je jedna lopta delila od produžetka. U nastavku takmičenja Crvena zvezda je osvojila trofej, a u finalu je upravo savladala najvećeg rivala 85:68.