Vesti iz košarke

Vasilije Micić doživeo tešku povredu protiv Fenerbahčea

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

16.05.2023 19:50
Vasilije Micić doživeo tešku povredu protiv Fenerbahčea TV Arena sport/ Screenshot

Srpski reprezentativac, Vasilije Micić, napustio je parket u kolicima pred kraj treće deonice utakmice Efes - Fenerbahče u okviru pretposlednjeg kola prvenstva Turske.

On je krenuo u dribling pored Džejmsa Birsena i srušio se na pod, a čini se da je došlo do sudara kolenima, te su oba košarkaša završila na parketu sa bolnim grimasama. Ležali su par minuta, postalo je jasno da situacija nije bezazlena, a Micićeva povreda je izgledala dosta teže budući da se sjajni plejejker držao za koleno, ali i glavu.

Lekari su ga smestili u kolica jer nije mogao da se osloni na povređenu nogu, a dok je odlazio sa terena moglo se videti da i dalje oseća bolove i da nije reč samo o prolaznom udarcu.

U narednim danima će biti poznato kolika pauza očekuje srpskog plejmejkera. Njegovom Anadolu Efesu je do kraja ligaškog dela sezone u Turskoj ostao još jedan meč, a onda sledi plej-of.

Što se meča tiče, Efes je uspeo da savlada Fener 96:91 (28:28, 19:21, 28:23, 21:19), Micić je upisao 12 poena pre nego što je ne svojom voljom napustio igru, a efikasniji od njega bili su Šejn Larkin sa 23, Vil Klajburn sa 22 i Ante Žižić sa 10 poena.

Ekipu Dimitrisa Itudisa predvodili su Džonatan Motli i Tajler Dorsi sa 18 poena, a po 12 su ubacili Nik Kalates i Dešon Pjer.