Evroliga

Partizan u Madridu za Fajnal-for: Crno-beli sa Panterom napadaju Real u "majstorici"

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

10.05.2023 09:20
Partizan u Madridu za Fajnal-for: Crno-beli sa Panterom napadaju Real u "majstorici" MN Press

Košarkaški Partizana večeras od 21.00 gostuju Real Madridu u odlučujućoj petoj utakmici plej-ofa četvrtfinala Evrolige, gde bi se eventualnom pobedom plasirali na fajnal-fo u Kaunasu.

Izabranici Željka Obradovića su nakon prva dva meča u Madridu imali prednost od 2:0, kada su dva puta na gostujućem terenu bili bolji od "kraljevskog kluba". Međutim, kako su crno-beli, tako su i Španci uzeli oba brejka na strani i trenutni rezultat je 2:2 u seriji.

Prvi duel odlučio je trojkom Kevin Panter i to u poslednjoj sekundi, dok je trijumf u drugom pokvarila tuča, a kasnije i suspenzija za Partizan veoma važnog Pantera.

Real je zatim u Beogradu smanjio na 2:1, kada su crno-beli bili i bez pomenutog košarkaša, ali i bez Matijasa Lesora, koji je zaradio jednu utakmicu suspenzije. "Kraljevi" su izjednačenje dobili u četvrtom meču, ali u nesvakidašnjim okolnostima, s obzirom na to da je par dana ranije Srbiju potresla tragedija koja se desila u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Ćus Mateo na večerašnjem duelu neće moći da računa na suspendovanog Jabuselea, kao ni na povređenog Deka, dok će Partizan biti bez Alekse Avramovića, ali sa Kevinom Panterom:

"Poslednje dve utakmice smo već zaboravili. Nije bilo za pamćenje, pogotovo što smo bili blizu da se plasiramo na Fajnal-for. Sada ćemo imati jaču koncentraciju i moramo da odigramo jače jer znamo da nam je ovo poslednja šansa. Nismo razmišljali ovih dana o drugim stvarima osim o terenu. Dva poraza su nas motivisala da budemo skoncentrisaniji i da damo više od sebe. To nije bilo dovoljno u prošle dve utakmice, ali daćemo sve od sebe da odigramo kako treba", izjavio je košarkaš Partizana Alen Smailagić posle treninga u Madridu.

Protiv Partizana je i tradicija, koja kaže da domaćin u plej-of serijama nikad nije izgubio odlučujući meč (16-0 posle sinoćnje pobede Olimpijakosa protiv Fenerbahčea), ali crno-belima "na ruku" ide podatak da ekipa koja je vodila 2:0 nikad nije eliminisana.

Podsetimo, sudije na ovom meču biće Ukrajinac Boris Rižik, Letonac Olegs Latiševs i Francuz Mehdi Difala.

Pobednik majstorice između Reala i Partizana u polufinalu Fajnal-fora igraće protiv Barselone, dok će rival Oimpijakosu biti pobednik petog duela između Monaka i Makabija.