Vesti iz košarke

Zvezdan Mitrović novi trener Galatasaraja, tamo ga čekaju Ristić, Enis i Rasel

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

09.05.2023 17:00
Zvezdan Mitrović novi trener Galatasaraja, tamo ga čekaju Ristić, Enis i Rasel MN Press

Crnogorski stručnjak, Zvezdan Mirović, postaće novi trener turskog Galatasaraja, prenose tamošnji mediji, a glasine je potvrdio i dobro obavešteni italijanski novinar, Luka Dalesandro.

 

 

Ekipu iz Istanbula je u dosadašnjem delu sezone vodio Andreas Pistiolis, sa ne toliko uspeha, budući da je u prvenstvu Turske Galatasaraj tek 12. sa skorom 12-15, dok je u FIBA Ligi šampiona takmičenje završio u drugoj fazi.

Što se tiče Zvezdana Mitrovića, on je bez kluba od 2021. godine kada je sa Monakom osvojio Evrokup, ali je nakon toga smenjen, a tim iz Kneževine je preuzeo Saša Obradović. Mitrović je u karijeri osvojio prvenstvo Ukrajine 2007. sa Krivbasom, tri godine kasnije osvojio je kup te zemlje sa Budiveljnikom, osvojio je ligu Francuske sa Asvelom, dok je tri puta podizao pehar kupa ove države sa Monakom, a bio je još i trener Pikadalija, Budućnosti, Mogrena, Himika, Azovmaša i od 2017. do 2019. radio je kao selektor Crne Gore.

U Galatasaraju će ga od igrača poznatih fanovima igre pod obručima sa ovih prostora dočekati Dušan Ristić (reprezentativac Srbije), Dilan Enis (bivši košarkaš Crvene zvezde) i Fets Rasel (bivši igrač Mornara).