Evroliga

Ledej teško povredio Deka: Kraj sezone za Realovog najboljeg igrača u Evroligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2023 15:35
Ledej teško povredio Deka: Kraj sezone za Realovog najboljeg igrača u Evroligi MN Press

Košarkaš madridskog Reala Gabrijel Dek odsustvovaće do kraja sezone zbog povrede kolena koju je zadobio na sinoćnjem meču protiv Partizana u Beogradu, objavio je španski klub.

Dek se povredio u poslednjoj četvrtini četvrte utakmice plej-ofa Evrolige. Real je u četvrtak nadigrao Partizan 85:78 i izjednačio na 2:2 u seriji, koja se igra na tri pobede. Utakmica je, prema rečima predsednika Evrolige Dejana Bodiroge, odigrana na zahtev Partizana u Beogradu, uprkos tome što je prošlo samo 36 sati posle nezapamćene tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

 

 

Povredu najkorisnijeg igrača Reala u Evroligi i jednog od najskupljih u španskom timu prouzrokovao je Zek Ledej svojim krajnje neopreznim startom i na taj način znatno oslabio Real u petoj, odlučujućoj utakmici. Inače, grubijanu Ledeju nije prvi put da je povredio nekog igrača ove sezone, jer je na sličan način krajem novembra prošle godine, ozbiljnu povredu rebara, zbog koje nije igrao nekoliko meseci, zaradio i igrač Crvene zvezde Nikola Ivanović.

Dek je po povratku u Španiju obavio detaljne lekarske preglede posle kojih je utvrđeno da je argentinski košarkaš doživeo rupturu ligamenta kolena. Real je na svom zvaničnom sajtu potvrdio povredu Deka, ali nije objavio koliko će košarkaš madridskog kluba morati da pauzira.

Međutim, španski mediji navode da će Dek odsustvovati sa terena najmanje dva meseca, a zbog povrede neće igrati na petom meču između Reala i Partizana, koji je na programu u sredu u Madridu od 21 sat.