Evroliga

Košarkaši Olimpijakosa poveli u borbi za završni turnr Evrolige: Slukas "presudio" Fenerbahčeu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2023 22:05
Košarkaši Olimpijakosa poveli u borbi za završni turnr Evrolige: Slukas "presudio" Fenerbahčeu MN Press

Košarkaši Olimpijakosa nalaze se na pragu Fajnal forea Evrolige, nakon što su večeras uz mnogo sreće savladali Fenerbahče na terenu tima iz Istanbula i poveli sa 2:1 u pobedama u četvrtfinalnom nizu plej-of mečeva - 71:72.

Dramatičan duel rešen je u zadnjoj sekundi, a velikanu sa Bosfora odlučujuće poene ubacio je njegov nekadašnji superstar Kostas Slukas. Sjajni grčki plejmejker postigao je trojku iz izuzetno teške pozicije, uz zvuk sirene, ostavivši u stanju šoka navijače koji su ga obožavali pet godina. 

Nije to bilo jedino vredno što je organizator igre atinskog tima uradio večeras, naprotiv, jer je ubacio 25 poena, ostvario šest asistencija i zabeležio četiri skoka. Junak trijumfa je za 23 minuta šutirao 6/6 za dva, 3/6 za tri poena i 4/4 sa linije penala, za konačna 34 indeksna poena. 

Valja zabeležiti i da je imao pomoć Marka Gudurića u odsudnim trenucima, obzirom na to da je reprezentativac Srbije pola od svoja četiri skromna poena ubacio četiri sekunede pre kraja. Olimpijakos je preko njega stigao do 71:69, a onda je Slukas trojkom zaledio Turke. 

Odluka o još jednom polufinalisti Evrolige mogla bi da padne 5. maja, kada će Olimpijakos i Fenerbahče ponovo odmeriti snage u istoj dvorani. Barselona je već prošla na Fajnal for, a to bi sutra mogao i Partizan, ukoliko stigne do trećeg trijumfa nad Realom.