Evroliga

Olimpijakosu utešno treće mesto: Utakmica bez motiva, strasti i želje...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2024 19:24
Košarkašima Olimpijakosa pripala utakmica koju niko ne voli da igra. Guliver/Stefanos Kyriazis
Košarkašima Olimpijakosa pripala utakmica koju niko ne voli da igra.

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Fenerbahče u utakmici za treću poziciju u ovosezonskom izdanju Evroliginog Fajnal-for turnira rezultatom  87:84 (24:16, 24:21, 18:25, 21:22). Iako konačni rezultat deluje prilično ujednačeno, ekipa iz Pireja je čitavu utakmicu bila u vođstvu, kontrolisala meč u svoju korist, i na kraju pokazala i veću motivaciju i želju za utehom. 

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Alek Piters. Svakako jedan od atraktivnijih igrača grčkog tima ove sezone, ubacio je 20 poena uz pet trojki (5/7), a uz njega se istakao i Najdžel Vilijams-Gos sa 12 poena. 

 

 

Što se izabranika Šarunasa Jasikevičijusa tiče, "iskočio" je Deišon Pier. Kanađanin, koji je ove sezone u Evroligi postizao 5.5 poena po utakmici za 21 minut na terenu u proseku, sada za samo 180 sekundi više od uobičajenog, ubacio 19 poena, pet skokova i tri asistencije. 

Takođe, na utakmici su nastupili i naši košarkaši Filip Petrušev, Nikola Milutinov i Marko Gudurić. Najviše se istakao nekadašnji igrač Partizana, koji je u prvom poluvremenu ubacio 10 poena i predvodio Oli do pauze, da bi u nastavku malo zatajio. Krilo Pirejaca je odigralo samo šest minuta, i nije se upisalo u strelce, dok je košarkaš turskog sastava ubacio šest koševa za 15. minuta.

Prilično je beživotno izgledao meč. Većina navijača, naročito onih Fenerovih, prodalo je svoje ulaznice i i vratilo se nazad u domovinu, tako da je  u hali izostala, inače vanredna podrška koju ekipe u pitanju imaju. Timu Šarunasa Jasikevičijusa je evidentno teško pao poraz od Panatinaikosa, na kome su imali čemu da se nadaju, dok su Grci praktično znali šta ih čeka protiv Reala. 

Malo neizvesnosti je uvela trojka Sančeta Šanlija na 58 sekundi do kraja, kojom je rezultat spušten na samo tri razlike, ali to nije motivisalo Turke da se potpuno vrate u igru i izbore eventualni produžetak. 

Od 20.00 časova nas očekuje finale između Real Madrida i Panatinaikosa. 

Evroliga - fajnal for

Petak

Panatinaikos - Fenerbahče 73:57
Real Madrid - Olimpijakos 87:76

Nedelja

Za treće mesto

Olimpijakos - Fenerbahče 87:84

Finale

Real Madrid - Panatinaikos 20.00

 

Cup tree provided by Sofascore