Evroliga

Trener košarkaša Partizana zna šta treba popraviti u nastavku plej-of serije: Utisak je da smo igrali nestrpljivo u napadu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2023 20:10
Trener košarkaša Partizana zna šta treba popraviti u nastavku plej-of serije: Utisak je da smo igrali nestrpljivo u napadu MN Press

Košarkaši Partizan Mozzart Beta imali su priliku da 2. maja nastave tamo gde su stali u madridskim pobedama nad Realom i sa tri potrebne pobede reše svoju četvrtfinalnu seriju plej-ofa, ali nisu iskoristili prvu "meč loptu" za odlazak na završni turnir Evrolige. Sledeća im je na talonu već 4. maja, takođe u "Štark areni" (20.30). 

Nema navijača koji ne veruje da je moguće definitivno skinuti krunu "kraljevskom" klubu, međutim za tako nešto je potrebno da se dosta toga poklopi i uradi u predstojećih 40 minuta. Željko Obradović svesniji je svega od svih drugih, jer iz prve ruke zna koliko su neke stvari komplikovane u sportu. 

"Reagovali smo kako inače reagujemo, plej-of serije su uvek takve. Bila je analiza stručnog štaba, a onda i sa igračima. Utisak je da smo igrali nestrpljivo u napadu i verovatno najlošija naša utakmica u napadu u poslednjih nekoliko meseci. Ali i tako smo bili na jedan napad od pobede. Naravno da su igrači svesni toga i sigurno da moramo da odigramo pametnije i bolje ako hoćemo da pobedimo", smatratrofejni stručnak na klupi crno-belih. 

U prethodnom meču nije mogao da računa na suspendovani tandem Kevin Panter - Matijas Lesor, a sutra uveče će imati na raspolaganju drugog od njih dvojice. 

"Vraća se Matijas, to će nam sigurno mnogo značiti u rotaicji. Jako mi je krivo što se Aleksa povredio i on će nam mnogo nedostajati pogotovo svojom energijom i stvarima koje radi na terenu, ali moramo da se skupimo kao ti i da izađemo nadam se sa tom pobedom", kaže Obradović. 

Na zacrtanom putu ka F4 u Kaunasu "grobari" su bili i ostali ogromna podrška ekipi. Njen komandant pored terena veruje da će tako biti i ovog puta. 

"Što se tiče atmosfere kakva god da bude moraćemo sve od sebe da damo i da znamo da je ogromna šansa isprd nas da se kvalifikujemo na F4. Ne znam tačno ko je od naših igrača bio na F4, ali ako se dobro sećam Dante. Džejms, Kevin i Zek. Ovi ostali moraju da imaju ekstra, ekstra motivaciju. Kao i do sada", jasan je Obradović