Vesti iz košarke

Real slavio protiv Saragose, Tavares i Hezonja odmarali, Jabusele i Dek ipak nisu kažnjeni od strane kluba

komentari (0)

Izvor: Tanjug

30.04.2023 14:42
Real slavio protiv Saragose, Tavares i Hezonja odmarali, Jabusele i Dek ipak nisu kažnjeni od strane kluba Guliver

Košarkaši Reala su kao domaćini pobedili danas Saragosu sa 93:86, u meču 30. kola španske ACB lige, u poslednjoj utakmici pred gostovanje Partizanu u utorak u Evroligi. 

U prvom poluvremenu ekipe su se smenjivale u vođstvu, niko nije uspeo da stigne do dvoficrene prednosti. Početkom drugog poluvremena Saragosa je uspela da se "odlepi", imali su gosti velikih plus 14, ali je već do kraja treće deonice Real uhvatio priključak i vratio egal. 

Na startu četvrte četvrtine Real je uspeo da prelomi utakmicu i stekne prednost od sedam poena koju Saragosa nije uspela da ugrozi.

Uprkos najavama da će biti kažnjen od strane kluba zbog incidenta u utakmici protiv Partizana, Geršon Jabusele je igrao za Real i postigao četiri poena (šut i igre 2/8) za 35 minuta. 

Real je meč igrao bez Valtera Tavaresa i Marija Hezonje, ali će obojica biti na terenu u utorak u Beogradu protiv Partizana. 

Najefikasniji u redovima Reala bili su Najdžel Vilijams-Gos i Gabrijel Dek sa po 19 poena, Džanan Musa je dao 18, a Serhio Ljulj 17.

U dresu Saragose blistao je Boriša Simanić. Srpski internacionalac je postigao 20 poena za 24 minuta, uz fenomenalan šut za tri (6/8). Santijago Justa je dao 12 poena, Ivan Kruz 11, a Stefan Jović pet, uz sedam asistencija.