Vesti iz košarke

Kadeti Partizana bolji od Zvezde u polufinalu KLS: Savo Drezgić obeležio "večiti derbi"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.04.2023 19:08
Kadeti Partizana bolji od Zvezde u polufinalu KLS: Savo Drezgić obeležio "večiti derbi" MN Press/TV Arena sport

Kadeti Partizana plasirali su se u polufinale Kadetske lige Srbije, posle pobede nad vršnjacima iz Crvene zvezde - 88:81 (20:23, 18:21, 30:19, 20:18). Junak crno-belih na ovoj utakmici bio je Savo Drezgić, koji je uz 36 poena, zabeležio 16 asistencija, što mu je donelo neverovatnih 56 indeksnih poena i naravno, epitet najboljeg igrača meča.

Pored njega istakao se i Stefan Plisnić sa dabl-dabl učinkom. Postigao je 23 poena i 13 skokova, dok su u taboru Zvezde prednjačili Aleksa Kostić i Aleksa Vlajić sa po 19 poena.

Prvo poluvremene završeno je u blagoj prednosti crveno-belih, da bi u nastavku meča, tačnije u trećoj četvrtini, Partizan došao do preokreta. Blistao je na terenu pomenuti dvojac crno-belih, a naročito talentovani Drezgić, koji je još jednom pokazao da je svetla budućnost pred njim. 

Momak rođen 2006. godine, već je uspeo da upiše minute za prvi tim, kada je ove godine igrao u Kupu Radivoja Koraća u Nišu, a posle sjajnih partija ove sezone, gde su crno-beli obezbedili lidersku poziciju, nema sumnje da ga i u budućnosti možemo očekivati u rotaciji Željka Obradovića.

Finale je na programu u nedelju, a za trofej, osim crno-belih, pretendovaće Borac i Mega, koji se sastaju danas u drugom polufinalnom okršaju.