Evroliga

Fenerbahče napravio brejk u Pireju: Gudurić važan faktor u pobedi nad Olimpijakosom

komentari (0)

Izvor: Tanjug

28.04.2023 23:09
Fenerbahče napravio brejk u Pireju: Gudurić važan faktor u pobedi nad Olimpijakosom MN Press

Košarkaši Fenerbahčea su kao gosti pobedili Olimpijakos 82:78 u drugom meču četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige i tako stigli do izjednačenja na 1:1 pred dva meča u kojima će biti domaćini.

Olimpijakos je odlično otvorio utakmicu i već u prvoj deonici stigao do dvocifrene prednosti, ali su gosti u drugoj četvrtini u potpunosti uspeli da se vrate u meč. Sve do finiša nijedna ekipa nije uspela da napravi osetniju prednost, pa se ušlo u dramatičnu završnicu.

U poslednja tri minuta ekipe su se smenjivale u vođstvu, a kod prednosti gostiju 77:76 Šekil Mekisik nije iskoristio dva bacanja za Olimpijakos, a zatim su u jednom napadu igrači gostiju dva puta (Džonatan Motli i Marko Gudurić) promašili šuteve za tri poena i praktično pobedu. Gudurić je zatim dao prvo, a promašio drugo slobodno bacanje, pa je na 33 sekunde pre kraja Fenerbahče vodio 78:76. Vezenkov je 16 sekundi pre kraja promašio šut za tri poena, a Tajler Dorsi je osmim poenom na utakmici sedam sekundi pre kraja povećao na 80:76.

 

 

Slukas je brzim poenima smanjio na minus dva pet sekundi pre kraja, pa je usledio brz faul igrača Olimpijakosa nad Gudurićem. Srbin je hladnokrvno pogodio oba bacanja i tako potvrdio pobedu Fenerbahčea u Pireju.

Karsen Edvards je dao 16 poena za pobedničku ekipu, a po 15 su dodali Najdžel Hejs-Dejvis i Motli. Gudurić je na kraju imao osam poena i četiri asistencije. Kod Olimpijakosa su najefikasniji bili Saša Vezenkov Slukas sa 18 poena, njih dvojica bili jedini dvocifreni u ekipi Jorgosa Barcokasa.

Naredna dva meča serije igraće se u Istanbulu, 3. i 5. maja. Plasman na Fajnal for u Kaunas obezbediće klub koji prvi stigne do tri pobede.

Evroliga, četvrtfinale:

Četvrtak

Monako - Makabi Tel Aviv 86:74 (rezultat u seriji 1:1)

Real Madrid - Partizan Mozzart Bet 80:95 (rezultat u seriji 0:2)

Petak

Barselona – Žalgiris 89:81 (rezultat u seriji 2:0)

Olimpijakos - Fenerbahče 78:82 (rezultat u seriji 1:1)