Evroliga

Panter MVP prve runde plej-ofa Evrolige: Realov "dželat" bolji od ostalih

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2023 12:20
Panter MVP prve runde plej-ofa Evrolige: Realov "dželat" bolji od ostalih MN Press

U mini pauzi između Partizanove pobede u prvom meču plej-of serije Evrolige i večerašnje utakmice sa Realom, opet na terenu madridskog kluba, Kevin Panter je dobio lepo priznanje.

Strelac odlučujuće trojke za brejk u Španiji (87:89) proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) uvodnih utakmica runde koja razdvaja učesnike grupne faze i buduće aktere Fajnal fora, objavljeno je na zvaničnom sajtu elitnog klupskog takmičenja.

 

 

Očigledno je žiri ostao impresioniran činjenicom da je kapiten crno-belih protiv moćnog tima kakav imaju "kraljevići"  dao 26 poena, zabaležio tri skoka i šest asistencija za 34 minuta na terenu. Uz indeks korisnosti 33. I činjenicu da je njegov dalekometni šut, 0,4 sekundi pre kraja susreta, doneo trijumf Partizanu. 

Na drugom mestu nalazi se košarkaš Reala Gabrijel Dek, sa istim indeksom korisnosti 33. Treći na listi nalazi se košarkaš Makabija Vejd Boldvin (26), a po 20 indeksnih poena su sakupili Sertač Šanli (Barselona), Alfa Dijalo (Monako), Volter Tavarez (Real), Marko Gudurić (Fenerbahče) i Mustala Fol (Olimpijakos).