Vesti iz košarke

Španci šalju Pantera pod komandu Svetislava Pešića: Mogao bi da promeni istoriju Srbije u košarci

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2023 15:33
Španci šalju Pantera pod komandu Svetislava Pešića: Mogao bi da promeni istoriju Srbije u košarci MN Press

Dan posle "brejka" košarkaša Partizana Mozzart Bet na parketu Reala (87:89), u plej-ofu Evrolige, španska "Marka" posvetila je značajan prostor strelcu pobedonosne trojke Kevinu Panteru.

Ne štedeći komplimente na račun kapitena crno-belih, na čiji pogon "parni valjak" vozi od početka povratničke sezone u elitno klupsko takmičenje u igri pod obručima. 

"Kevin Panter ukrao je šou u 'Viznik centru'. Bek Partizana odigrao je jednu od onih utakmica koje neće biti zaboravljene u Evroligi. Zastrašujućom trojkom srušio je Real Madrid i rešio prvi meč četvrtfinala u korist „starog“ Željka Obradovića i njegovog neograničenog arsenala magičnih trikova. Njegov talenat da pogađa šuteve i hladnokrvnost maksimalno dolaze do izražaja. Igrač je koji pravi razliku, pretnja je po 'kralja' u ovom takmičenju, a mogao bi i da promeni istoriju Srbije u košarci“, piše "Marka" o Amerikancu.

Tim povodom, ugledni sportski dnevnik konstatuje da bi od vrhunskog znanja bivšeg igrača Virtusa, Crvene zvezde, milanske Olimpije, Olimpijakosa i AEK-a mogla da ima i reprezentacija Srbije, jer ima pravo da igra za "orlove". 

 

 

"Imam poseban odnos prema Srbiji. Volim je. Imam pasoš i čuo sam da se razmatra ta mogućnost (poziv u reprezentaciju, prim.aut.). Ukoliko bi me pozvali, otvoren sam za tu opciju", podsećaju Španci na raniju izjavu 29-godišnjeg beka. 

"Marka" podseća i na činjenicu da su vrata muške selekcije Srbije za sada bila zatvorena za strance, za razliku od ženske, gde je selektorka Marina Maljković "ubola" s angažovanjem Amerikanki Danijel Pejdž i Ivon Anderson. 

"Ali, realnost je drugačija: bez obzira na to što ima brojne zvezde, Srbija je bila daleko od borbe za medalje u poslednje vreme, kao što se desilo i na minulom Evropskom prvenstvu. Panter bi mogao da promeni te tradicionalne norme u zemlji koja živi za košarku. Možda njegova uzbudljiva serija protiv Reala izazove da se sve promeni", konstatuju Španci.