Evroliga

Prvi komentar Obradovića posle Panterove trojke: Ovo Kevinu nije prvi put, a nadam se ni poslednji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2023 00:01
Prvi komentar Obradovića posle Panterove trojke: Ovo Kevinu nije prvi put, a nadam se ni poslednji MN Press

Košarkaši Partizana poveli su sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige protiv Real Madrida, nakon pobede u Španiji. Junak meča bio je Kevin Panter, koji je na 0.4 sekunde do kraja pogodio trojku i doneo veliko slavlje srpskom timu - 89:87.

Nakon susreta trener Partizana Željko Obradović imao je samo reči hvale za svoj tim. 

"Dobar meč, oba tima su mogla da pobede. To je košarka. neke stvari se dešavaju u poslednjim sekundama. Zaista sam srećan kako se tim borio tokom 40 minuta", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Prokomentarisao je poslednji napad i šut Kevina Pantera, koji je utakmicu završio sa 26 poena.

"To je bila njegova odluka. Ovo nije Kevinu prvi put, a nadam se da nije ni poslednji. Igrao je jako dobro, zato je neverovatan igrač, donosio je dobre odluke. Atmosfera je bila neverovatna danas, želim da se zahvalim ljudima u Madridu, kao i publici koja je došla da bodri Partizan, želim da im se zahvalim."
 

 

 

Nastavio je da govori o utakmici u Madridu.

"Najpozitivnije je što smo pobedili. Lepota košarke je ono što krase ovu utakmicu. Mnoge stvari se dešavaju u zadnjim sekundama, i našem vođstvu, koš i faul za njih. Onda, lopta dolazi Kevinu koji je igrač koji je mnogo puta do sada odlučio utakmicu. generalno, ekipa se borila i na tome sam najzadovoljniji", rekao je trener Partizana i dodao:

"Imali smo neki plan za utakmicu, koji je pormećen što je Smailagić rano dobio faulove, u drugom poluvremenu Zek. Ali, našli smo način da ne trpimo. Real Madrid je ozbiljna ekipa. Imali smo problema u postu, primili smo dosta problema iz igre jedan na jedan. Problem je bio i skok. Na kraju smo završili utakmicu zahvaljujući šutu za tri poena."

Plan za drugu utakmicu, koja je na programu u četvrtak, takođe u prestonici Španije.

"Imali su devet poseda više od nas. To bi moralo da izgleda neuporedivo bolje. u drugoj utkamici mislim da bi trebalo da igramo bolje i neuporedivo pametnije. Najveću grešku koju bismo mogli da napravimo jeste da igramo opuštenije sledeću utakmicu. To je prvo što sam rekao igračima u svlačionici. Sledeća utakmica je ključna. Najpozitivnije od svega je što imamo dve utakmice u našoj Areni. Serija je otvorena, nemamo ni jedan razlog da mislimo da smo previše uradili. Igramo protiv tima koji je jedan od glavnih favorita da osvoji Evroligu."

Nije propustio priliku ni da čestita odbojkašima Partizana na osvojenoj tituli.

"Čuo sam i da su odbojkaši osvojili titulu, čestitam im n atituli. čestitke Janjiću na svemu što radi. Bili smo pre koliko, svratio je do nas, imali smo razgovor. Čovek koji je posvećen poslu."