Evroliga

Gde su te zvezde kada nam trebaju? Ataman "osuo paljbu" po Miciću i Klajburnu

komentari (0)

Izvor: Arena sport

04.02.2023 16:21 >> 16:26
Gde su te zvezde kada nam trebaju? Ataman "osuo paljbu" po Miciću i Klajburnu MN Press

Košarkaši Efesa izgubili su od Olimpijakosa u gostima 76:70 u meču 23. kola Evrolige. Iako je dvostruki šampion Starog Kontinenta igrao protiv lidera takmičenja, trener turskog tima Ergin Ataman nije se previše obazirao na tu činjenicu, već je posle meča kritikovao svoje igrače zbog loše partije, a posebno se usmerio ka Vasiliju Miciću i Vilu Krajburnu.

Nosioci igre Efesa imali su skroman učinak protiv grčkog velikana. Utakmicu su završili sa po 10 poena, a naročito se u ofanzivnim zadacima mučio srpski plejmejker, koji je imao svega 36 odsto šuta iz igre (4/11).

"Ofanzivno ništa nismo dobili od naših igrača. Svi govore da imamo dobre napadače, prave zvezde. Ali te zvezde su nam potrebne da igraju ovakve utakmice. Ne u turskoj ligi protiv slabijih timova. Govorio sam o Vilu Klajburnu i Vasiliju Miciću. Potrebno nam je da ti momci igraju i postižu poene u ovakvim utakmicama", rekao je Ataman.

Klajburn odgovorio na kritike!

"Svako ima pravo na mišljenje. Postizao sam poene tokom čitave godine, tako da… Pretpostavljam da nemam prava na lošu utakmicu."

Efes je nakon ovog poraza pao na 11. poziciju Evrolige, gde ima 11 pobeda i 12 poraza, dok je Olimpijakos i dalje na vrhu tabele sa učinkom 16-7.
 

 

Standings provided by Sofascore