Evroliga

Loše vesti iz Kaunasa: Žalgiris u dramatičnoj završnici pobedio Makabi i odložio slavlje Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.04.2023 21:34
Loše vesti iz Kaunasa: Žalgiris u dramatičnoj završnici pobedio Makabi i odložio slavlje Partizana MN Press

Nešto više od dva minuta delilo je Partizan od plej-ofa Evrolige, ali će za plasman u Top 8 fazu elitnog takmičenja morati još malo da sačeka...

Naime, da je kojim slučajem Makabi večeras pobedio Žalgiris, dva kola pre kraja regularnog dela sezone, crno-beli bi obezbedili mesto u četvrtfinalu Evrolige, ali je nakon slavlja domaćina u Kaunasu 68:67, beogradski klub odložio svoje radovanje, barem do večeras, kada će čekati pobedu Asvela u Baskoniji.

Sa druge strane, litvanski tim sačuvao je kakve takve nade za plej-of i umnogome će do kraja zavisiti od rezultata Baskonije, kao i od učinka Partizana i Fenera, koji poput Žalgirisa imaju takođe 18 pobeda, uz poraz manje (14).
 

 

 

Nakon ravnopravne igre oba tima, gde u izuzetno borbenoj utakmici, prednost i jednih drugih nije prelazila više od sedam poena, Žalgiris je pitanje pobednika rešio u poslednja dva minuta. Naime, nakon poena Neba sa linije penala, Makabi je poveo 67:65 na dva i po minuta do kraja. I taman kada se činilo da će iskustvo izraelskog velikana preovladati, ruka igrača Makabija zadrhtala je u finišu utakmice, kada se više nisu upisivali na semafor.

Sa druge strane, Žalgiris je zadržao koncentraciju i preko Ulanove najpre izjednačio rezultat, da bi Tejlor na 18 sekundi do kraja postavio konačnih 68:67 sa linije za slobodna bacanja. Poslednji napad pripao je ekipi iz Tel-Aviva, koja nije uspela da realizuje zadnji šut i u Kaunasu ukrade pobedu.

Time je slavlje Partizana odloženo, bar do večeras, kada će zavisiti od rezultata u Francuskoj. Međutim, ukoliko kojim slučajem on bude nepovoljan kartu za plasman među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu tražiće sutra u Monaku.

Evroliga, 33. kolo

Četvrtak

Crvena zvezda - Olimpijakos 87:79
Žalgiris - Makabi TA 68:67
Ferenbahče - Anadolu Efes 103:86
Valensija - Virtus Bolonja 20.30
Real Madrid - Bajern 20.45
Baskonija - Lion 21.00

Petak

Panatinaikos - Alba 20.00
Milano - Barselona 20.30
Monako - Partizan 21.00