Vesti iz košarke

Pešić: Jović i Davidovac van stroja za naredne tri utakmice, spisak za OI 23 ili 24. jula

komentari (0)

Izvor: Tanjug

10.07.2024 13:43
Svetislav Pešić će tek na kraju priprema saopštiti konačan spisak za OI TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/bs
Svetislav Pešić će tek na kraju priprema saopštiti konačan spisak za OI

Nikola Jović i Dejan Davidovac neće putovati sa ekipom na naredne tri prijateljske utakmice, protiv Francuske, SAD i Australije. Selektor Srbije Svetislav Pešić je na početku konferencije za medije napravio presek stanja posle uvodnih priprema.

"Dve nedelje smo zajedno, prošli smo prvi deo uvodnih priprema. Poslednjih dana treniramo u Areni. Kod igrača postoji ogromna želja da budu u što boljem fizičkom stanju, još nismo na željenom nivou, ali radimo naporno na tome. Naši ciljevi su veoma visoki, a da bi ih ostvarili moramo se baš dobro pripremiti", rekao je Pešić.

Reprezentacija Srbije je u dve utakmice zatvorenog tipa pobedila Holandiju (90:74, 95:61).

"Bile su to dobre utakmice, svi su dobili šansu da se pokažu na najbolji mogući način".

Ponosan sam na Đokovića

Pešić je na današnjoj konferenciji za medije u Beogradu posebno pozdravio najboljeg srpskog tenisera.

"Želim Novaku mnogo uspeha i toliko sam ponosan na njega, na ono što je uzeo mikrofon i saopštio ovima tamo... Ne znamo koji su bili... Navijači? To je tako maestralno uradio, ali to je on. Ne može to svako. Vi novinari morate da pišete i ono njegovo 'gud najt' da hvalite i hvalite, da pišete kako je lepu poruku dao. Da je živ i zdrav", rekao je Pešić.

Zatim je potvrdio da Nikola Jović i Dejan Davidovac neće ići sa ekipom na utakmice protiv Francuske, SAD i Australije.

"Imamo problema sa povredama, Jović je počeo da trenira, ali radi individualno i neće sa nama na put u narednih sedam dana. Davidovac se povredio u meču protiv Holandije, pao je nezgodno na kuk i isto neće ići sa nama. Bio je odličan na pripremama, bio je nikad bolji i primer kako se radi".

Konačan spisak igrača za Olimpijske igre saopštće 23. ili 24. jula.

"Nećemo skraćivati spisak, već ćemo objaviti konačan, 23. ili 24. jula. Biće to veoma teška odluka, a nadam se da će svi biti zdravi do kraja priprema", izjavio je Pešić na današnjoj konferenciji za medije.

Srbija će na OI igrati u grupi C protiv Sjedinjenih Američkih Država, Portorika i Južnog Sudana.