Vesti iz košarke

Košarkašice Srbije završile prvu fazu priprema za Olimpijske igre u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.06.2024 18:12
Marina Maljković, selektorka Srbije MN Press
Marina Maljković, selektorka Srbije

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Srbije završila je visinski deo priprema, koji je u prethodne dve nedelje obavljala na Zlatiboru.

Izabranice Marine Maljković vratile su se u Beograd, a košarkašice Srbije u nastavku priprema očekuju prijateljski mečevi u Belgiji i Francuskoj uoči Olimpijskih igara.

 

 

"Zlatibor je i ove godine naša baza za sticanje snage. To je mesto gde radimo mnogo na fizičkoj pripremi, ali isto tako i na detaljima naše igre. Smatram da smo u ove dve nedelje uspele da se još više povežemo, ali i da ispravimo greške koje su bile vidljive na početku priprema u Vršcu. Sve devojke su radile maksimalno i verujem da smo ispunili očekivanja i da smo uradile sve što je bilo zacrtano u planu na početku", izjavila je srpska reprezentativka Nadija Smailbegović.

Košarkašice Srbije su na Zlatiboru odigrale dve pripremne utakmice protiv Turske. Srbija je ostvarila dve pobede, 79:72 i 83:80. Košarkašice Srbije će na OI igrati u grupi A protiv Španije, Kine i Portorika. Srbija će u prvom kolu, 28. juna igrati protiv Portorika. OI će biti održane od 26. jula do 11. avgusta.