Vesti iz košarke

Obrt u pregovorima: Alen Smailagić otpisao Partizan i uveliko gleda ka Žalgirisu?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2024 20:15
Alen Smailagić pred transferom u litvanski Žalgiris MN Press
Alen Smailagić pred transferom u litvanski Žalgiris

Bivši košarkaš Golden Stejta i nekadašnji reprezentativac Srbije Alen Smailagić, najverovatnije će napustiti Partizan ovog leta. Naredna destinacija krilnog centra trebalo bi da bude Litvanija, a budući klub - Žalgiris!

Samo dan nakon što je stao na "ludi kamen", stigla je vest iz "Mocarta" da je Alen Smailagić postigao dogovor sa Žalgirisom, a kako se navodi, litvanski klub ponudio mu je sjajne uslove. Ili, bar bolje od onih što su mu nudili iz Humske.

Već danima su inače kružile priče da je momak iz Koteža postigao dogovor sa crno-belima o produžetku saradnje. Ali, izgleda da je došlo o obrta u pregovorima.

Alen Smailagić imao je malu minutažu protekle sezone. Zbog zdravstvnih problema i brojnih povreda, momak koji je u Partizan stigao pre tri sezone iz Golden stejta, nije imao značajnu rolu ove godine. Ipak, i pored toga, crno-beli želeli su da ga zadrže u rosteru, ali se krilni centar odlučio za novi inostrani angažman.

Momak iz Beograda počeo je karijeru u Beku 2017. godine. Za lokalni klub odigrao je jednu sezonu, da bi pre dolaska u Partizan, od 2018. do 2021. godine nastupao za Golden stejt i njenu filijalu.