Vesti iz košarke

GM Dalasa obradovao Slovence: Dok može da hoda, Luka će igrati za Sloveniju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.06.2024 19:25
Sve su veće šanse da će Luka Dončić igrati za Sloveniju. Guliver
Sve su veće šanse da će Luka Dončić igrati za Sloveniju.

Dalas Maveriksi izgubili su u NBA finalu od Boston Seltiksa sa 4:1 u seriji mnogo lakše nego što je bilo ko očekivao. Jednostavno, košarkaši u zelenim dresovima su nadmašili Luku Dončića, koji je praktično sam vukao ekipu povrh svih zdravstvenih problema. Navodno Slovenac je igrao sa četiri i povrede, ali mu to nije smetalo da bude najbolji igrač u svom timu. 

Sada Luki preostaje odluka - igranje za Sloveniju u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ili odmoriti i nadati se da njegovi reprezentativni saigrači mogu sami izboriti vizu za Pariz kroz turnir u Grčkoj.

Koliko god Slovenci lomili glavu oko toga da li će ih jedan od najboljih svetskih igrača ovog leta obradovati, sve su prilike da se to ne dovodi u pitanje. Između ostalog, o tome govore i reči generalnog menadžera Dalasa, Nika Harisona, koji Lukino igranje u nacionalnom timu ne dovodi u pitanje. 

Tanjug/Smiley N. Pool/The Dallas Morning News via AP

Luka Dončić na klupi Dalasa

"To (igranje za reprezentaciju; prim. prev.) je verovatno jedna od njegovih najvećih radosti. Dok god može da hoda, on će da ide da igra za njih. To je ono što ja očekujem", rekao je Harison, a preneo Eurohups.

Dončić je na Svetskom prvenstvu u Manili igrao za Slovence i prosečno imao 27 poena po meču uz 7,1 skok i 6,1 asistenciju.

Poslednju medalju uzeo je 2017. godine, zlatnu evropsku posle finala sa Srbijom, dok će sada u timu na trening kampu pred kvalifikacioni turnir u Pireju imati uz sebe i Džoša Niba.