Vesti iz košarke

Dobre vesti za "orlove": Povreda Nikole Jovića ipak lakše prirode

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.06.2024 12:30
Nikola Jović biće spreman za Olimpijske igre u Parizu Tanjug/AP Photo
Nikola Jović biće spreman za Olimpijske igre u Parizu

Srpski reprezentativac Nikola Jović zabrinuo je juče naciju, kada su isplivale njegove fotografije sa "čizmom" na nozi, posle čega se poteglo pitanje koliko će, i da li će uopšte moći da pomogne "orlovima" na predstojećim Olimpijskim igrama, da bi danas dobili nešto pozitivnije vesti po pitanju njegove povrede.

Naime, prema izvorima "Mocart sport"-a, Nikola Jović povredio je nogu na treningu u Majamiju pa je stavio ortopedsku čizmu iz preventivnih razloga, a sama povreda nije teže prirode. Srpskom reprezentativcu sada predstoji period mirovanja, koliko tačno, nije naznačeno, ali se očekuje brz povratak na teren i da će se pridružiti "orlovima" na okupljanju 24. juna.
 

Tanjug/AP Photo/Ron Schwane

 

 

Podsetimo, košarkaški turnir na Olimpijskim igrama trajaće od 27. jula do 11. avgusta. Srbija se nalazi u grupi "A" sa selekcijom Amerike, Južnog Sudana i pobednikom kvalifikacione grupe u Portoriku. 

Reprezentacija Srbije okupiće se 24. juna. Prve provere iza zatvorenih vrata su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske.

Zvanični prijateljski meč Srbija igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu. Zatim sledi selidba u Abu Dabi, gde će se „orlovi“ sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije.

Nakon kvalitetnih provera ekipa se vraća u Beograd na duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni. Put Lila, Srbija kreće 24. jula.