Vesti iz košarke

Đorđević se pozdravio sa Kinom: Sledeća destinacija Dubai?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2024 14:45
Aleksandar Đorđević i zvanično traži novi posao. MN Press
Aleksandar Đorđević i zvanično traži novi posao.

Aleksandar Đorđević zvanično je napustio poziciju selektora kineske košarkaške repezentacije. Na svom zvaničnom profilu, nekadašnji košarkaš Partizana se pozdravio sa državom u kojoj je radio od 2023. godine. 

Iako je tamošnji savez imao velike planove za razvoj košarke na azijskim prostorima, sa Đorđevićem kao predvodnikom, deluje da nisu svi planovi uspeli da deluju kako je zamišljeno. Ipak, takođe izgleda da bivši selektor Srbije napušta klupu Kine pun lepih uspomena, koje su, čini se, obostrane i uzvraćene. 

"Iskreno se zahvaljujem Federaciji Kine i divnim ljudima koje sam upoznao tokom dosadašnjeg rada. Želim sve najbolje trenerima, predsedniku Saveza Jao Mingu, kao i svim članovima tima i igračima. Napred tim Kina, vaš srpski brat će vas uvek podržavati", napisao je Đorđević.

 

 

Mnoge zanima sudbina popularnog Saleta. Do sada, najviše se pominjalo mesto trenera Dubaija. Podsećamo, selektor Srbije Svetislav Pešić je bi već viđen na klupi novog tima iz Saudijske Arabije, ali se onda pojavilo i Đorđevićevo ime. 

Sve je jasnije da će neko "naš" preuzeti veliki projekat na svoja leđa, ali Dejan Kamenjašević, generalni direktor kluba, više od porekla budućeg šefa stručnog štaba, nije otkrio ništa. 

"Naš vlasnik želi da dovedemo ime koje bi pratilo standarde grada Dubaja i da time pošaljemo poruku svima da mi ozbiljno razmišljamo da se takmičimo. Ne, da sad osvajamo Evrolige i fajnal forove… Cilj nam je da se napravi biznis model u kom ćemo svi da zaradimo, da svima bude bolje i da budemo srećni, zadovoljni i ponosni na ono što smo napravili. Što se tiče sportskog dela definitivno će biti trener iz regiona, osoba koja ima iskustvo, znanje i ime da može da iznese projekat kao što je Dubai. Jer, neće biti lagano, ni po putovanjima, ni po tim otežavajućim okolnostima koje imamo. Biće potrebno veliko ime, iskusno, sa znanjem i kapacitetom, koje poznaju tematiku o kojoj govorimo", rekao je Kamenjašević za Meridian Sport.

Aleksandar Đorđević je najveće uspehe u karijeri imao sa reprezentacijom Srbije. Na klupskom nivou je zapamćen kao trener Virtusa iz Bolonje i turskog Fenerbahčea.