Vesti iz košarke

Demantovane glasine: Stefan Jović je i dalje reprezentativac

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.06.2024 21:07
Stefan Jović će i dalje nositi nacionalni dres. MN Press
Stefan Jović će i dalje nositi nacionalni dres.

Košarkaška reprezentacija Srbije se priprema za Olimpijske igre u Parizu od kojih naša nacija po običaju ima velika očekivanja. Ovaj put, ona su i dodatno porasla zato što se na širem spisku selektora Svetislava Pešića našao i MVP najjače lige sveta, Nikola Jokić. Iako njeg odziv nije potvrđen, samo ime na papiru je pozitivan znak. Ipak, oni koji su pažljivije obratili pažnju na predstavnike "Orlova", videli su da nedostaje jedno ime. 

Naime, Stefan Jović nije uspeo da se nađe među 16 košarkaša. S obzirom da je nastupao u Manili na Mundobasketu, te da je većina imena sa Filipina takođe tu, njegovo izostavljanje je delovalo pomalo čudno. Odmah su započele spekulacije o predstojećem penzionisanju od reprezentativnog dresa, ali je bivši košarkaš Crvene zvezde demantovao ove tvrdnje, objašnjavajući da nije u pitanju poziv, već personalne teme u kući. 

"Nema spekulacija, neću biti u reprezentaciji ove godine. Sa selektorom sam pričao i posle Manile, tako da je on još tada bio upoznat sa situacijom. Opet napominjem da je porodica je na prvom mestu. Želim da se posvetim njima i to je jedini razlog. Da je sve kod kuće kako treba, moj odaziv ne bi bio upitan'', rekao je Jović.

AP Photo/Aaron Favila

Stefan Jović u reprezentativnom dresu na Mundobasketu

Stefan Jović je trenutno košarkaš Valensije i prošle sezone je nastupao u Evroligi sa "šišmišima". Pre kluba sa Pirineja, igrao je za pomenutu Zvezdu, Himki, Panatinaikos, Bajern iz Minhena, i druge timove sa Starog kontinenta.