Vesti iz košarke

Pešić govorio o Jokiću: Ne pitate ni za jednog drugog igrača, ovo samo u Srbiji može da se desi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.06.2024 15:24
Nikola Jokić će igrati na Olimpijskim igrama za reprezentaciju Srbije MN Press
Nikola Jokić će igrati na Olimpijskim igrama za reprezentaciju Srbije

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić je ponovo govorio o Nikoli Jokiću i njegovom odzivu nacionalnom timu.

Trostruki MVP NBA lige se našao na spisku Srbije za Olimpijske igre koje će održati u Parizu od 26. jula do 11. avgusta.

Svetislav Pešić je danas postao počasni doktor univerziteta u Nišu, a nakon svečanosti je odgovarao na pitanja novinara. Selektor je upitan da li se pribojavao da se Jokić ovog leta neće odazvati njegovom pozivu.

"Kako mislite, da li sam se pribojavao? Ovo je proces koji se dešava otkako sam došao. Svi igrači, pa i Nikola, oni koji mogu da unaprede uspehe reprezentacije, oni su na spisku. Ne samo na spisku, oni su u svakodnevnoj komunikaciji sa nama koji smo zaduženi za reprezentaciju", izjavio je Pešić.

On je istakao i kako samo u Srbiji može da se desi da se mediji raspituju samo za jednog igrača.

"To što se vi novinari raspitujete samo za Nikolu, to je vaš problem. Ne govorim o Nikoli kao ličnosti i igraču, voleo bih, kao i on, da svi malo više počnete da pričate o ekipi. Ovo je pomalo dosadno, neugodno da moram da objašnjavam Nikolu i zašto je on došao ili nije. Ne pitate ni za jednog drugog igrača. Ovo samo u Srbiji može da se desi", zaključio je selektor Srbije.

Podsetimo se, "orlovi" se na Olimpijskim igrama nalaze u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku.