Vesti iz košarke

Ovacije Rudiju Fernandezu od 20 minuta na oproštaju u Real Madridu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.06.2024 09:38
Rudi Fernandez MN Press
Rudi Fernandez

Košarkaši Real Madrida pobedili su Mursiju u drugom finalnom meču plej-ofa ACB lige (vode 2:0), ali je duel protekao u znaku Rudija Fernandeza koji se i zvanično oprostio pred svojim navijačima u ViZink Areni. I to sa stilom, ubacio je 14 poena, četiri trojke.

Trener Ćus Mateo zamenio je Rudija minut i po pre kraja Serhijom Ljuljom, a od tog trenutka čak 20 minuta sa tribina su odjekivali aplauzi i ovacije u čast 39-godišnjeg asa koji je na svoj rođendan 4. aprila najavio odlazak na kraju sezone.

Ne pamti se da su navijači Reala ikome odali ovakvu počast za sve što je uradio za klub. Sa peškriom i suzama u očima, primao je sjajni igrač poklone i od kluba i od navijačkih grupa. Čak su i njegova deca sišla na teren na istorijskom oproštaju.

"Ovo se ovde ne završava. Ostala je bar još jedna utakmica i izuteno poštujemo Mursiju. Mnogo je emocija u ovom trenutku. Sve sam dao za ovaj klub, a ovo prepoznavanje toga je neverovatno", istako je Fernandez.

 

 

Rudi Fernandez je stigao u Real u sezoni 2011/12 da odigra nekoliko mečeva zbog lokauta NBA lige, a sledeće se vratio i ostao do danas.

"Doneo sam tada najbolju odluku u karijeri", dodao je Rudi zahvaljujući se svima.

Osvojio je 26 trofeja sa Madriđanima: tri Evrolige, šest titula ACB lige, sedam Kupova Kralja, devet Superkupova, jednu Interkontinentalnu titulu. I očekuje 27. trofej i sedmu krunu za kraj jedne blistave karijere. Da li će odigrati još jednu, dve ili tri utakmice do kačenja patika o klin videćemo narednih dana.

"Srećan sam zbog Rudija, ne pamtim da je neko doživeo ovakvu ljubav kao što je on", rekao je Ćus Mateo.