Vesti iz košarke

Stefan Birčević se vratio u Lazarevac: Vreme je da deo karijere posvetim svom gradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2024 23:30
Nekadašnji košarkaš Partizana vratio se u svoj rodni grad. MN Press
Nekadašnji košarkaš Partizana vratio se u svoj rodni grad.

Nekadašnji košarkaš Partizana, Stefan Birčević, je rešio da poslednje godine svoje karijere posveti ekipi iz mesta u kojem je ponikao. Naime, bivši reprezentativac Srbije je rešio da se pređe u Paragon iz Lazarevca i pokuša da klub uvede u prvi rang srpske košarke, s obzirom da se tim trenutno nalazi u Prvoj srpskoj ligi. 

U susret ovom prelasku, oglasio se i istakao za srpske medije da očekuje podršku ideji da klubu donese uspehe u domaćoj košarci. 

"Mislim da je vreme da deo svoje karijere posvetim i nešto košarkaški što sam uradio do sada pokažem u svom gradu, svom klubu, svom selu. Spreman sam da napravim najviše moguće sa Paragonom i nadam se da ćemo imati podršku u našem gradu Lazarevcu i mom selu Šopiću", rekao je Stefan Birčević za Sportal.

 

 

Stefan Birčević je bio prilično važan šraf u reprezentaciji Srbije za vreme mandata Aleksandra Đorđevića. Osvojio je tri srebrne medalje - na Svetskom prvenstvo, Evrobasketu, kao i na Olimpijskim igrama u Riju. 

Bivši reprezentativac Srbije je profesionalnu karijeru počeo u Metalcu, potom je igrao za Radnički iz Kragujevca i 2014. potpisao za Estudijantes. Dve sezone kasnije prvi put obukao je dres Partizana, usledila je ubrzo nova selidba, prvo u Istanbul BB, pa Banvit i onda Bon.

Vratio se među crno-bele 2019. i odigrao još jednu sezonu u Partizanu, pa redom igrao u Evrokupu za Bursu, Kluž, Miteldojčer i Lijetkabelis prošle sezone.