Vesti iz košarke

Micić o Jokiću i reprezentaciji: Nisam pričao sa njim, ali voleo bih da igra u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2024 14:55
Vasilije Micić je izjavio kako ne zna da li će Nikola Jokić nastupiti na Olimpijskim igrama MN Press
Vasilije Micić je izjavio kako ne zna da li će Nikola Jokić nastupiti na Olimpijskim igrama

Srpski košarkaš Vasilije Micić izjavio je kako nije razgovarao sa Nikolom Jokićem o Olimpijskim igrama, kao i da ne zna hoće li se aktuelni MVP NBA lige igrati za reprezentaciju ovog leta.

Plejmejker Šarlot Hornetsa je bio gost na svečanoj ceremoniji dodele automatskih spoljašnjih defibrilatora nacionalnim sportskim savezima u okviru partnerstva Olimpijskopg komiteta Srbije (OKS) i kineske kompanije "Mindray".

"Nemam informaciju hoće li Nikola Jokić igrati u Parizu, super sam drugar sa njim, u odličnim odnosima smo, ali nismo pričali o tome", rekao je Micić.

"Odluka je njegova, kao što ste videli i prošle godine, ekipa koja je otišla na Svetsko prvenstvo bez pritiska i sa nedostatkom nekih igrača, ostvarila je neverovatan rezultat. Smatram da u reprezentaciju treba da dođe ko može, da se ne stvara neka veštačka tenzija, jer kada se već ode tamo treba da budem maksimalna posvećenost i koncentracija. Sada konkretno što se Nikole tiče, lično bih voleo jer  to naš najbolji igrač ikada. Igranje sa njim je privilegija, osećaj je prelep. Šta on odluči, ja sam kao drugar podrška u svemu", rekao je Micić.

On je dodao da pauzu posle završetka NBA sezone koristi za trening i da se raduje duelu sa Amerikancima na olimpijskom turniru.

"To je samo jedna utakmica, posle nje slede ostale, ali siguran sam da možemo da odigramo dobro i taj meč i ceo turnir", istakao je Micić.