Vesti iz košarke

(VIDEO) Obradović zagrmeo na konferenciji: Hajde da se ne pravimo naivni, Panter doživljava torturu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 22:44
Trener Partizana Željko Obradović na konfereniciji za štampu posle derbija sa Crvenom zvezdom TV Arena sport
Trener Partizana Željko Obradović na konfereniciji za štampu posle derbija sa Crvenom zvezdom

Košarkaši Partizana doživeli su i sedmi uzastopni poraz u "večitim derbijima" protiv Crvene zvezde. Poslednji u nizu došao je večeras u sklopu prve utakmice finalne serije Košarkaške lige Srbije u "Pioniru", gde je Zvezda posle velike drame slavila rezultatom 89:88.

Crveno-beli na taj način poveli su 1:0 u finalno seriji i šansu da završe istu i osvoje triplu-krunu, imaće u sredu od 20 časova u "Pioniru", kada će Partizan biti domaćin.

Nakon susreta trener Partizana Željko Obradović izneo je utiske na konferenciji za štampu.

"Neizvesna utakmica u završnici u kojoj smo imali šansu da preokrenemo i pobedimo. I da smo pobedili, mislim da ne bi bilo nezasluženo. Naravno, čestitke Crvenoj zvezdi na pobedi. Neke stvari koje sam pričao, ne bih da ponavljam. Evidentne su bile... U situaciji kada smo ostali bez visokih igrača, probali smo da igramo na treningu i da igramo na drugačiji način i veoma sam ponosan kako smo igrali sa dva treninga. Ponosan sam kako je to izgledalo i čestitam mojim igračima. Sreda je nova utakmica i videćemo kako će to da izgleda", počeo je Obradović.
 

 

Osvrnuo se i na sedmi poraz u derbijima, a potom i na pitanje novinara "Zašto se Kevin Panter ne pozdravlja sa košarkašima Zvezde pred početak utakmice".

"Ja  sam već pričao na šta je ličilo i kako je izgledalo finale ABA lige. Svima koji se malo razumeju u košarku je sve jasno.  Ne bih imao šta da dodam", rekao je Obradović i dodao:

"Kada je reč o Kevinu Panteru, ja nemam pojma da se on ne pozdavlja. ne mogu da govorim u ime njegovo. Ako ste vi to videli ja nisam. Mislim da se igrači pozdrave. Vama verujem, ja to nisam video. Stvarno ne znam. Što se Pantera tiče, odavno nije viđeno da jedan igrač doživljava torturu. Protiv njega se ne igra košarka. Igra se svaki drugi sport. Mogu i klipove da napravim da vam pokažem. Strašno je koliko batina dobija i koliko ga prebijaju".

Okrenuo se rosteru koji je izveo večeras.

"Smailagić je imao problem sa povredom. Dođe na utakmicu i odigra koliko može. Imali smo dva dana. da li mislite da ću da izvedem petorku koju nisam trenirao. Da li mislite da je to moguće. malo smo ozbiljniji i malo pripremamo. radili smo. Što smo počeli u drugom poluvremenu. Pogledajte. Posle dolazi ono što protivnički tim želi da uradi, kaznili su nam dole. Imali smo sve pripremljeno. Ali, to je košarka. Sve je koncentracija, ceo život je u koncentraciji"