Vesti iz košarke

Srbija može da odahne: Gudurić potvrdio da je povreda nije ozbiljna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2024 20:31
Reprezentativac Srbije, Marko Gudurić, potvrdio je da nije teže povređen. MN Press
Reprezentativac Srbije, Marko Gudurić, potvrdio je da nije teže povređen.

Srpski košarkaš Marko Gudurić doživeo je povredu prepona na utakmici polufinala turske lige. Gudurićev Fenerbahče je slavio sa osam razlike, a srpski as je za 17 minuta na parketu ubacio četiri poena. Ipak, povredio se i neko vreme će odsustvovati sa terena.

Mnogima je kroz glavu prolazilo ono najcrnje, s obzirom da su Olimpijske igre pred nama, a uskoro nas očekuje i okupljanje reprezentacije Srbije, čiji je Marko integralni deo. Srećom, Srbija može da odahne - Gudurić nije teže povređen i vrlo uskoro će ponovo biti na košarkaškom parketu. 

MN Press

Marko Gudurić, reprezentativac Srbije

Sam igrač Fenerbahčea je ovu informaciju potvrdio srpskim medijima.

"Nije ništa strašno, sedam do deset dana pauze",  rekao je Marko Gudurić za "Meridian Sport".

Iako je konkurencija na pozicijama pleja i šutera ogromna, nekako se čini da je Gudurić bio siguran putnik Svetislava Pešića u Pariz, tako da je dobra vest što našeg košarkaša očekuje kraći i lakši oporavak pre nego što nastavi sa obavezama u klubu, ali i predstojećim u reprezentaciji. 

Gudurić je u svojoj karijeri nastupao za Crvenu zvezdu, i Fenerbahče, što se tiče evropskog podneblja. Potom se otisnuo u NBA ligu, ali se u dresu Memfis Grizlisa, tima za koji je nastupao, nije najbolje snašao tako da se vratio na Stari kontinent, gde i danas nastupa sa velikim uspehom.