Vesti iz košarke

Mega izjednačila u seriji protiv Partizana: Majstorica u četvrtak odlučuje novog finalistu KLS

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2024 22:06
Košarkaši Partizana i Mege tokom druge utakmice polufinala KLS MN Press
Košarkaši Partizana i Mege tokom druge utakmice polufinala KLS

Crvena zvezda moraće još malo da sačeka na rivala u finalu Košarkaške lige Srbije, pošto je večeras Mega savladala Partizan u drugom polufinalnom duelu i izjednačila rezultat u seriji na 1:1. To znači da će majstorica odlučivati narednog finalistu domaćeg šampionata, a ona je na programu već u četvrtak kada će Partizan ponovo biti domaćin - 92:88 (18:28, 23:19, 26:15, 25:26).

Partizan je protiv Mege večeras odigrao dva potpuno drugačija poluvremena. U prvom su crno-beli i bili dobri, gde su u jednom trenutku imali i 12 poena prednosti, da bi potom usledio pad u igri "parnog valjka". Veliki broj izgubljenih lopti, slaba realizacija za dva poena (17/30) i manjak produkcije u reketu, poprilično je koštao crno-bele u nastavku, dok je Mega, sa druge strane, umela da kapitalizuje na greškama rivala.

Ekipa Marka Baraća sa dosta većom željom izašla je iz svlačionice u drugom poluvremenu i na krilima mnogo bolje igre u trećoj deonici (26:15) došla do preokreta. Prvu dvocifrenu prednost stekla je početkom poslednje četvrtine (79:68), u finišu je potom došlo do pada koncentracije domaćina, kada gotovo poslednja tri minuta Mega nije uspela da postigne koš iz igre, ali, srećom po Ilijasoglua i družine, sušni period ih nije mnogo koštao, pošto je i Partizanova igra, blago rečeno, bila neprepoznatljiva.

Mega je imala veliki broj raspoloženih košarkaša, najefikasniji je bio Jović sa 14 poena, Filips je dodao 13, Milijašević i Jelavić su pomogli sa po 12. Sa druge strane, listu strelaca Partizana predvodio je Kaboklo sa 18 poena, Smit je imao 17, dok je Ponjitka bio poslednji dvocifren sa 12. Panter je imao malu minutažu, a meč je završio sa devet poena. Avramović i Ledej su postigli po šest.
 

 

 

Partizan je inače sa mnogo boljom energijom ušao u meč. Posle dobre serije iza linije 6.75, već u ranoj fazi stigao je do vođstva (9:2, 11:4, 22:13...), da bi na prvi mali odmor otišao sa dvocifrenom razlikom (28:16).

Ipak, dolaskom druge četvrtine, tako je nervoza počela da se "komeša" u redovima crno-belih. Nesuglasice u napadu, 10 izgubljenih lopti za poluvreme i slaba reakcija u odbrani, ostavila je traga i na semaforu, pa je Mega na krilima dobre igre sa unutrašnjih pozicija stigla do priključka krajem druge četvrtine - 41:47.

Nošeni dobrom igrom iz prethodne deonice, Mega je nastavila u još jačem ritmu u nastavku. Uprkos temperamentim reakcijama Obradovića sa klupe, Partizan je i dalje gomilao greške u napadu, voljni momenat crno-belih je pao, dok je Megi skočilo samopouzdanje. Filips i Jović su se razigrali kod domaćina, dok osim Smita i Kabokla, gotovo da niko nije bio raspoložen u taboru crno-belih.

Mega je dobila treću deonicu sa 26:15 i početkom poslednje četvrtine stigla nadomak dvocifrene prednosti (70:62). Sve je tada blistalo u igri ekipi Marka Baraća, koja je, očigledno, sa mnogo većom željom ušla u drugo poluvreme. 

Nosioci igre Partizana, Ledej Panter i Avramović dugo su bili tihi, pa je prednost Mege nastavila da raste. I to pre svega zahaljujući odličnom učinku kompletnog tima (70 odsto timske realizacije za dva poena). Obradović je pokušavao zonskom odbranom da razbije postavku Mege, ali ništa nije davalo rezultata. 

Kako je utakmica tekla, delovalo je da će Mega bez većih problema da privede meč kraju kada je na minut do poslednjeg zvižduka imala velikih +8 (88:80). Ali je potom usledio sušni period domaćina i nekoliko vezanih trojki Smita i Trifunovića, posle čega se ponovo rodila nada crno-belih, koji su nakon penal završnice stigli na posed zaostatka (88:85) u samom finišu. Ali, ipak nije bilo vremena za preokret.

Mega je tako izjednačila rezultat u seriji i u četvrtak će imati priliku da se izbori za finale domaćeg šampionata sa braniocem titule i osvajačem oba trofeja ove sezone - Crvenom zvezdom.