Vesti iz košarke

Košarkašice Srbije počinju pripreme za Olimpijske igre: Marina Maljković na raspolaganju ima 36 igračica

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.05.2024 11:39
Marina Maljković MN Press
Marina Maljković

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije počinje ovog petka pripreme za treći uzastopni olimpijski turnir koji će se u julu i avgustu igrati u Lilu i Parizu, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Kako je saopšteno, ekipa će prvi deo priprema provesti u Vršcu, zajedno sa reprezentacijom do 20 godina koja se sprema za Evropsko prvenstvo u litvanskom gradovima Klaipedi i Viljnusu od 6. do 14. jula, a na početku priprema će raditi čak 36 košarkašica.

 

 

Najbolje srpske košarkašice u junu odlaze u standardnu bazu na Zlatibor, a do početka Olimpijskih igara treniraće u Beogradu uz učešće na turniru u Belgiji i dve prijateljske utakmice protiv Francuske u Lionu.

Selektorka Srbije Marina Maljković će i ovoga puta tokom priprema šansu pružiti mladim košarkašicama, da dokažu da su spremne da uđu u sistem seniorskog tima, uz, naravno, proverene snage.

Srbija će u Lilu na Olimpijskom turniru biti u grupi A zajedno sa selekcijama Španije, Kine i Portorika. Plasman u četvrtfinale koje će se igrati u Parizu, obezbediće po dve najbolje prvoplasirane ekipe iz svake od tri grupe, kao i dva trećeplasirana tima sa boljim rezultatom.