Evroliga

Partizan sve bliži plej-ofu Evrolige: Bajern pao u Minhenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2023 23:04
Partizan sve bliži plej-ofu Evrolige:  Bajern pao u Minhenu MN Press

Košarkaši Partizana napravili su veliki korak ka plasmanu u plej-of Evrolige, posle pobede nad Bajernom u Minhenu. Crno-beli slavili su u 24. kolu 82:71 (19:19, 20:14, 21:12, 22:26) za sedmi uzastopni trijumf u svim takmičenjima i čak devetu pobedu u Evroligi u poslednjih 11 utakmica.

Crno-beli su na taj način potvrdili da se nalaze u odličnoj seriji pred nastavak reguralnog dela sezone, u kom nas očekuju još 10 mečeva do početka plej-ofa. Što se "Bavaraca" tiče, za njih je plasman u Top 8 gotovo sveden na domen teorije, a nakon neuspeha u drugom međusobnom duelu sa Beograđanima ove sezone, zabeležili su 15. poraz u takmičenju, što ih ostavlja na začelju tabele.

Do 13. pobede u Evroligi, Partizan je predvodio Panter sa 19 poena. Lesor je pomogao sa 16, Naneli je dodao 15 poena, Egzum 11, dok se na drugoj strani istakao Sili sa 11 poena.

Partizan je sa boljom energijom otvorio utakmicu i u ranoj fazi stigao nadomak dvocifrene prednosti. Na krilima Pantera i njegovih šuteva sa poludistance, crno-beli su sredinom uvodne četvrtine poveli 13:5. Međutim, domaćin se ubrzo konsolidovao i preko Voldena i Veba izjednačio rezultat u finišu deonice (19:19).

Bajern je u sličnom ritmu nastavio drugu četvrtinu, gde je tokom većeg dela deonice održavao blagu prednost zahvaljujući lošoj igri Beograđana u svom reketu. Crno-beli su dopustili rivalu čak šest ofanzivnih skokova u ovom periodu, što je nemilice koristio Bonga. Ipak, kada je bilo teško ponovo je Panter preuzeo ulogu lidera i sa pravim rešenjima u napadu, vratio vođstvo gostima. Valja napomenuti da su se u finišu poluvremena probudili Naneli i Egzum, nakon čega je srpski tim otišao na odmor sa rezultatom 39:33.

 

 

Utisak je da je Partizan često srljao u prvih 20 minuta igre, kada je neorganizovane napade mahom rešavao nerezonskim šutevima preko ruku protivničkih igrača. Međutim, sve se to promenilo u nastavku meča, kada su gosti podigli nivo odbrane i uz prava rešenja u napadu i veliku podršku oko 2 hiljade srpskih navijača u dvorani, stekli osetniju prednost, koji su bez većih problema sačuvali do kraja. 

Treća četvrtina bila je ključna za Beograđane, kada su sredinom deonice režirali 15:6 seriju za velikih +15 pred odlučujućih 10 minuta utakmice - 60:45. U poslednjoj deonici domaćin je pokušavao da smanji deficit i koliko-toliko odgovori raspoloženim košarkašima Partizana, ali bez uspeha. Uprkos solidnoj igri u pojedinim momentima, ulaskom Anđušića srpski tim dobio je "vetar u leđa" na spoljnim pozicijama, a "Bavarci" su na kraju izgubili i drugi međusobni duel ove sezone.

Crno-beli će u narednom kolu dočekati Fenerbahče, a potom i Albu. Zatim sledi "italijanska turneja" i susreti sa Virtusom i Armanijem. Nakon toga ide gostovanje Efesu, a potom mečevi u Beogradu sa Olimpijakosem i Barselonom. Teški izazovi predstoje naročito na kraju, kada ostaju Real Madrid, Monako i Panatinaikos, a osim grčkog kluba, većina timova su favoriti na papiru u odnosu na srpsku ekipu.

Utakmica sa Fenerbahčeom je na programu 23. februara u Štark Areni s početkom u 20:45 časova.

 

 

Evroliga, 24. kolo

Sreda

Alba - Olimpijakos 60:93

Četvrtak

Makabi - Crvena zvezda Meridianbet 86:89

Bajern - Partizan Mozzart Bet 71:82

Virtus - Barselona 75:92

Petak

Monako - Asvel 19.00

Žalgiris - Baskonija 19.00

Panatinaikos - Valensija 20.00

Odloženo

Anadolu Efes - Real Madrid

Fenerbahče - Olimpija Milano 

 

Standings provided by Sofascore